Ekipa PGD Ključarovci pri Ormožu spekla najboljše čevapčiče

Pri Svetem Tomažu je potekala 1. Čevapčijada po Tomaževsko

Ivan Trunk, sreda, 10. julij 2019 ob 20:02

Mladi gasilci PGD Koračice in občina Sveti Tomaž so v petek, 28. junija, v prireditvenem šotoru pri Svetem Tomažu pripravili 1. Čevapčijado po Tomaževsko, tekmovanje v peki čevapčičev. Na 1. čevačijado se je prijavilo 18 ekip, vendar je zaradi prostorske omejitve lahko tekmovalo 15 ekip:

  1. Klub prekrasnih (žar na oglje)
  2. Veseli Bridkošak (žar na oglje)
  3. Tunstično društvo (žar na oglje)
  4. KMN Tomaž (žar na oglje)
  5. Legende Malihvin (plinski žar)
  6. PGD Podgorci (plinski žar)
  7. PGD Ključarovci (žar na oglje)
  8. PGD Trnovci (žar na oglje)
  9. Pizdolige kot (žar na oglje)
  10. PGD Savci (žar na oglje)
  11. Prleški jünci 1 (plinski žar)
  12. Prleški jünci 2 (plinski žar)
  13. Prleški jünci 3 (plinski žar)
  14. B. A. D. team (žar na oglje)
  15. 13 ključ (žar na oglje)

Vse tekmovalne ekipe so prejele 3 kg nezačinjena mesa za čevapčiče. Začimbe, dodatke, katere so ponudili zraven čevapčičev, žare in pripadajočo opremo so si pa ekipe prinesle same. Tekmovalne ekipe so se zbrale ob 18. uri in si pripravile žare ter pričele z delom. Ob 21. uri je tričlanska ocenjevalna komisija pričela s pokušino čevapčičev, ki so jih ekipe pripravile za ocenjevanje. Ocenjevalna ekipa je ocenjevala okus, sočnost, pečenost čevapčičev in dekoracijo - izgled krožnika. Delo ocenjevalne komisije je prineslo eno polovico točk, za drugo polovico točk pa so štele oddane glasovnice, ki so jih ekipe zbirale od obiskovalcev čevapčijade. Vsak obiskovalec je prejel eno glasovnico in jo je lahko oddal ekipi, ki je po njegovem okusu pripravila najboljše čevapčiče.

Vse ekipe so se zelo trudile pri pripravi in ponudbi čevapčičev, ocenjevalno komisijo in obiskovalce pa so najbolj prepričale prve tri ekipe: 1. mesto PGD Ključarovci pri Ormožu, 2. mesto B. A. D. team 3. mesto 13 ključ. 1. Čevapčijada po Tomaževsko je bila presenetljivo dobro obiskana saj je bilo skupno oddanih 480 glasovnic. Mladi gasilci PGD Koračice vas že zsedaj vabijo na 2. Čevačijado po Tomaževsko, ki bo naslednje leto ob občinskem prazniku.



Več v Družabno