Več kot 3 kilometre poti po koruznem labirintu

Labirint se odpira to soboto, 13. julija, odprt pa bo od četrtka do nedelje, predvidoma do konca septembra

Prlekija-on.net, sobota, 13. julij 2019 ob 11:28
Koruzni labirint v Mariboru, foto: FB Koruzni labirint

Koruzni labirint v Mariboru, foto: FB Koruzni labirint

Društvo za preživljanje prostega časa Labirint drugo leto zapored odpira največji tematski park v Sloveniji. Letos se koruzni labirint nahaja v Mariboru na polju ob Streliški ulici. Gre za doživljajski park v koruznem polju, ki vsem generacijam ponuja možnost za kakovostno preživljanje prostega časa.

Letošnji labirint je bolj zahteven in daljši od lanskega, ki je stal v Dravskem Dvoru pri Mariboru, oblikovali pa so ga študentje mariborske Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo pod mentorstvom Roka Kamnika. Študentje so zasnovali več kot 3.300 metrov poti v obliki satovja čebel.

Park letos na 40.000 kvadratnih metrih ponuja 20 interaktivnih orientacijskih točk, med njimi 17 novih in tri, ki so bile lani najbolj priljubljene. Koruzni labirint je lani obiskalo pet tisoč obiskovalcev.

Kot je med drugim povedala vodja projekta in predsednica društva, Nataša Drozg, ideja o koruznem labirintu ni nova, saj takšni parki že dolga leta obstajajo v ZDA in Nemčiji, manjši pa so bili tudi že v Sloveniji.

Labirint se odpira to soboto, 13. julija, odprt pa bo od četrtka do nedelje, predvidoma do konca septembra.

Kaj bo bi, na današnji deževen dan, pokukali v labirint. Ja, tiste male pikice smo mi

Objavil/a Koruzni Labirint dne Nedelja, 07. julij 2019


Več v Zanimivosti