Voznica začetnica pod vplivom alkohola trčila v kolesarko, ki se je huje poškodovala

19-letna voznica začetnica pri sebi ni imela vozniškega dovoljenja, zato ji ga policisti niso mogli odvzeti, poškodovana 27-letna kolesarka pa je kolo vozila nepravilno ob desnem robu vozišča

Prlekija-on.net, četrtek, 18. julij 2019 ob 11:542
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V sredo, 17. julija, okoli 21.30 je 19-letna ženska vozila osebni avtomobil po lokalni cesti izven naselja Šturmovci, iz smeri Vidma pri Ptuju v smeri Markovcev. Na kraju, kjer vozišče poteka v levem blagem preglednem ovinku, z vozilom ni vozila po desnem smernem vozišču, ampak je z vozilom zapeljala v levo na nasprotno smerno vozišče, kjer je s sprednjim čelnim delom vozila, ob levem robu vozišča, trčila v 27-letno kolesarko, ki je pripeljala iz nasprotne smeri, Kolesarka je nepravilno vozila ob desnem robu vozišča lokalne ceste v smeri proti Vidmu pri Ptuju, kljub temu da je na njeni levi strani izven vozišča potekala pravilno opremljena in označena dvosmerna kolesarska steza. Kolesarka je po trčenju padla na pokrov motorja in sprednje vetrobransko steklo vozila, od tam pa jo je odbilo na njivo izven vozišča. Tam je obležala hudo telesno poškodovana. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor.

Policisti so ugotovili, da je imela voznica-začetnica osebnega avtomobila, ki bi morala biti popolnoma trezna, v organizmu 0,48 mg/l alkohola, zato so ji odredili še strokovni pregled. Ker pri sebi ni imela vozniškega dovoljenja, ji ga policisti niso mogli odvzeti, ji pa bodo zaradi te kršitev izdali plačilni nalog. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo zoper njo podali tudi obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, zaradi povzročitve prometne nesreče pa jo bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Poškodovani kolesarki bodo policisti izdali plačilni nalog, ker je kolesarila po lokalni cesti, čeprav je ob njej kolesarska steza.Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Črna kronika

Policija

Tujcu zasegli prepovedano teleskopsko palico

ponedeljek, 9. december 2019 ob 07:26
Policija

V Železnih Dverih obravnavali vlom v vrtno uto

nedelja, 8. december 2019 ob 08:05