Zadnji dan Grossmanna: Ameriški ninja, Zombie Walk in podelitev nagrad

Osrednje dogajanje bo potekalo na ljutomerskem Glavnem trgu, kjer se bo ob 20ih pričel tradicionalni Zombie Walk

Prlekija-on.net, sobota, 20. julij 2019 ob 09:49
Zombie Walk

Zombie Walk

Festival bodo kot po navadi zaključili na soboto, osrednje dogajanje bo potekalo na ljutomerskem Glavnem trgu, kjer se bo ob 20ih pričel tradicionalni Zombie Walk, uro kasneje pa zaključna prireditev, na kateri bodo razglasili prejemnike nagrad in posebej počastili še oba častna gosta, Sama Firstenberga in Christino Lindberg. Ob 22ih si bodo ogledali Firstenbergov film Ameriški ninja iz leta 1985, ob isti uri bo v Kinu na prostem Mestna hiša projekcija zmagovalnega filma Male delavnice groze, ki je potekala na festivalu.

Kino Kulturni dom ob 10:30 vabi na Izbor kratkih animiranih filmov za otroke: Miniserija Maček Muri in Slon kolesari po svetu. Kasneje si lahko ogledate še britansko grozljivko Si to ti, očka?, ameriško komično grozljivko Mrtvi ne umirajo, grozljivko Ponovno rojena z gostom Julianom Richardsom in še grozljivko, sestavljeno iz osmih zgodb, združenih pod naslovom Terenski vodnik po zlu. Vsaka zgodba ima drugega režiserja, z nami je eden izmed njih - Severin Fiala. Ob 22ih bo ponovno na sporedu Prekletstvo Valburge, spet bo z nami tudi Tomaž Gorkič, ki bo na voljo za pogovor.

V Kranerjevi kleti bodo ob 16ih gledali blok kratkih filmov, naslovljen Na fantastični strani Alp, dve uri kasneje pa še Vse oči uprte v Lenzija: življenje in delo italijanskega velikana eksploatacije. Mestna hiša tokrat namesto glasbenega ponuja malce drugačen dokumentarni film - George Romero: Neodvisen človek, ob 22:10.

V spremljevalnem programu še lahko ulovite razstavo v Kulturnem domu, katere tematika je 15 let Grossmannovega festivala, pa tudi subkulturno tržnico na Glavnem trgu ob 13ih, takoj potem pa še Prleško kühjo, Fit Fat, Grossmannove zombarije za otroke, Monstrumental, predstavitev knjig Angel Rose. Zadnje nočno dogajanje v Kranerjevi kleti bo popestril DJ Mario Kovač.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno