Redarstvo ob nadzorih upoštevanja rdeče luči na semaforju ugotavlja zelo veliko kršitev

Opažajo, da je stanje na cesti večkrat zelo zaskrbljujoče, saj vozniki ne upoštevajo, da na semaforju gori rdeča luč. Globa za storjeni prekršek znaša 250 evrov, kršitelju pa se izrečejo tudi 3 kazenske točke.

Prlekija-on.net, torek, 23. julij 2019 ob 18:5710
Semafor v Ljutomeru

Semafor v Ljutomeru

O gradnji mostu v Ljutomeru čez Ščavnico pri Domu kulture, smo v zadnjih tednih že večkrat pisali, tudi opozarjali o voznikih, ki semaforja ne upoštevajo, o težavah gasilcev in reševalcev, saj se v krožišču nagnete več vozil, tako da je uvoz do ZD Ljutomer ali izvoz od tam ob rdeči luči praktično nemogoč, tudi za reševalce na nujni vožnji. Gradnja naj bi trajala do 6. novembra, med gradnjo mostu pa je promet urejan s semaforji in poteka izmenično enosmerno po polovici mostu, a je stanje na cesti večkrat zelo kaotično. Pisali smo tudi že o domnevni kameri na semaforju...

Tudi pešci ne upoštevajo pravil cestnega prometa

Tokrat so tudi na Medobčinskem inšpektoratu in redarstvu pozvali občane, voznike, pešce ter ostale, ki so udeleženi v prometu na omenjenem odseku, za upoštevanje signalizacije in drugih znakov na gradbišču: "Opažamo, da je stanje na cesti večkrat zelo zaskrbljujoče, saj vozniki ne upoštevajo, da na semaforju gori rdeča luč. Zakon o pravilih cestnega prometa v 99. členu med drugim določa, da je prepovedana vožnja vozil, ko na semaforju sveti rdeča luč. Globa za storjeni prekršek znaša 250 evrov, kršitelju pa se izrečejo tudi 3 kazenske točke. Medobčinski inšpektorat in redarstvo občasno izvaja nadzor nad upoštevanjem rdeče luči na semaforju in ob tem ugotavlja zelo veliko kršitev. Veliko voznikov namreč ignorira, da na semaforju sveti rdeča luč in nadaljuje vožnjo v zaprti smeri," so zapisali.

"Istočasno opažamo, da se v krožišču nagnetejo vozila, pri čemer ne pustijo prostih uvozov in izvozov iz krožišča, pri čemer je najbolj zaskrbljujoče to, da se zablokirata uvoz in izvoz v Zdravstveni dom, s čimer se onemogoča vožnja reševalnih vozil," opozarjajo, na kar smo tudi mi že opozarjali.

"Opažamo tudi, da pešci ne upoštevajo pravil cestnega prometa, saj pri srečevanju na pločniku stopajo na vozišče ter prečkajo cesto izven označenih prehodov za pešce, s čimer povzročajo še dodatne zastoje." še pišejo.

Pri premikanju v koloni puščajte proste uvoze in izvoze v krožišču

Ob tem so na voznike naslovili prošnjo: "Prosimo vas, da upoštevate rdečo luč na semaforju in pravočasno ustavite. Prav tako prosimo, da pri premikanju v koloni puščate proste uvoze in izvoze v krožišču, kakor tudi vse uvoze in izvoze na Prešernovi ulici, Ulici Slavka Osterca, pa tudi na Ormoški cesti in Kolodvorski ulici, saj bomo s tem zagotovili večjo pretočnost prometa in zmanjšali nejevoljo vseh udeležencev v prometu", in hkrati opozarjajo in prosijo tudi pešce: "Prosimo vas, da pri srečevanju na pločniku ne stopate na vozišče in ne prečkate ceste izven označenih prehodov za pešce".

"Bodimo strpni. Dvignimo kulturo obnašanja v prometu na višjo raven," so zaključili obvestilo.



Več v Črna kronika