Ljutomerski gasilci imajo velike težave pri intervencijskih vožnjah skozi semafor

Gasilci prosijo vse voznike, da jim ob intervencijah pustite prosto pot, četudi imate na semaforju zeleno luč.

Prlekija-on.net, nedelja, 14. julij 2019 ob 10:521
PGD Ljutomer na intervencijski vožnji

PGD Ljutomer na intervencijski vožnji

O gradnji mostu v Ljutomeru čez Ščavnico pri Domu kulture, smo od pričetka gradnje že večkrat pisali, tudi opozarjali o voznikih, ki semaforja ne upoštevajo in podobno. Gradnja naj bi trajala do 6. novembra in mnogi si ne morejo predstavljati, da bo promet na edini cesti, ki povezuje oba konca Ljutomera, tako dolgo oviran. Med gradnjo mostu je sicer promet urejan s semaforji in poteka izmenično enosmerno po polovici mostu, a je stanje na cesti večkrat zelo kaotično. Vozniki vozijo v rdečo luč, tako da včasih vozniki na eni strani čakajo dvakrat, v krožišču se kot po pravilu nagnete več vozil, tako da je uvoz do ZD Ljutomer ali izvoz od tam ob rdeči luči praktično nemogoč, tudi za reševalce na nujni vožnji...

In velike težave imajo tudi gasilci, ko drvijo na intervencije iz enega konca mesta na drugega. Tako so se ob nedavnih intervencijah morali pošteno potruditi, da so prišli skozi semafor, tudi ob pomoči policije, saj vozniki enostavno ne ustavljajo in ne upoštevajo intervencijskih vozil, ki imajo prednost na nujni vožnji. Kljub sirenam in utripajočim lučem, večina ne ustavlja ali se ne umakne, s tem pa gasilcem kradejo dragocene sekunde.

Gasilci zato prosijo vse voznike, da jim ob intervencijah pustite prosto pot, četudi imate na semaforju zeleno luč.

Izvoz na nesrečo z nevarno snovjo 11.07.2019 10:01

VOZNIKI POZOR KO OPAZITE GASILSKO VOZILO NA NUJNI VOŽNJI, VAS PROSIMO, DA NAS SPUSTITE MIMO IN NAM OMOGOČITE PROSTO POT. VSAKA SEKUNDA ŠTEJE, KO SE GRE ZA ŽIVLJENJE. (izvoz na nesrečo z nevarno snovjo 11.07.19 10:01)

Objavil/a PGD Ljutomer dne Nedelja, 14. julij 2019

VOZNIKI POZOR V ČASU KO POTEKAJO GRADBENA DELA - OBNOVA MOSTU ČEZ REKO ŠČAVNICO PROSIMO VOZNIKE, DA NAM OB MOREBITNI...

Objavil/a PGD Ljutomer dne Sobota, 29. junij 2019


Več v Črna kronika