Uličari pred Šestko in Brodarji

Na vaških igrah v Lutvercih jih je 30 tudi streljajo s fračo

Prlekija-on.net, torek, 13. avgust 2019 ob 08:45
Vaške šaljive igre v Lutvercih

Vaške šaljive igre v Lutvercih

Na domačem nogometnem igrišču v Lutvercih je tamkajšnje Športno društvo Lutverci, minuli konec tedna, pripravilo vaške šaljive igre ter streljanje s fračo. Zanimivih iger se je udeležilo pet ekip, ob tem se je v streljanju s fračo borilo 30 oseb, od tega 23 moških in sedem žensk. Številni gledalci pa so uživali v smehu, saj so duhovite in šaljive, predvsem starinske igre, bile vesele in smešne, a ne tudi za tekmovalce, ki so pogosto bili mokri in so morali premagati mnoge ovire. V šestih igrah (streli iz sredine igrišča v 5-metrski prostor in gol, slalom z žogo med stožci, kdo prej napolni, spust po foliji, spretnost in iznajdljivost, pihanje namiznoteniške žogice skozi gasilski šlauf), so največ pokazali člani ekipe Uličari iz Apaške doline, ki so slavili pred ekipo Šestka iz Lutvercev, za katero sta mimogrede tekmovala tudi člana glasbene skupine, ki je zabavala prisotne, ter tretjeuvrščeno ekipo Turističnega društva Brod iz Sladkega Vrha (4. Podgorje, 5. Ka te češ Lutverci, 6. ŠTD Mahovci, 7. TD Čemaž Apaške doline).

Med strelkami s fračo je slavila Anica Ščap (Črnci), pred Dragico Turnšek (Sladki Vrh) in Mašo Potočnik itd., v konkurenci moških pa je slavil Janez Kolar (Lutverci), pred Francem Ščapom (Črnci) ter Janezom Kofaltom (Šratovci) itd. Pokale in lepe praktične nagrade so vsem najboljšim ekipam in posameznikom podelili predsednik in člana ŠD Lutverci: Fredi Sterniša ter Viktor Sterniša in Boštjan Simonič.

Posebna priznanja so prejeli tudi najboljši tekmovalec na igrah Vladimir Pohorec (TD Brod), najstarejša tekmovalka Marija Krstič (TD Čemaž), ter naj seksi tekmovalki: Claudia Premrl (TD Čemaž) in Anja Bratuša (Uličari). "ŠD Lutverci se zahvaljujemo vsem tekmovalcem in obiskovalcem ter jih vabimo že naslednjo leto, ko bo v Lutvercih še bolj pestro in zabavno", je v imenu organizatorjev povedal neutrudni Viktor Sterniša, v nadaljevanju pa je vse prisotne zabaval ansambel Šestka iz okolice Ptuja.



Več v Družabno