Ob dobrotah z žara se je bilo prijetno družiti s svojci in sovrstniki

Veliko se jih je udeležilo tradicionalnega avgustovskega piknika v radgonskem DSO

Prlekija-on.net, četrtek, 15. avgust 2019 ob 08:12
Piknik v DSO Gornja Radgona

Piknik v DSO Gornja Radgona

Podobno kot pogosto, zlasti v poletnem času, so se še avgusta, ob lepem in prijetnem poletnem popoldnevu, ob fontani, na dvorišču Doma starejših občanov (DSO) Gornja Radgona na pikniku zbrali stanovalci doma, njihovi svojci, prostovoljci, zaposleni in nekateri gostje. Skupaj so ugotovili, da se je lepo družiti in klepetati s sovrstniki in svojimi bližnjimi. Zato so z veseljem klepetali, obujali spomine, se nasmejali, seveda tudi uživali ob dobri hrani ter osvežili pijači, in vse skupaj je spet minilo v nadvse prijetni atmosferi. In znova se je potrdilo, da ima vodstvo doma razumevanje za stanovalce in njihove svojce, saj se vsi radi družijo.

Že pred uradnim začetkom piknika, je direktor DSO Gornja Radgona, mag. Marjan Žula, pozdravil vse prisotne, nato pa k sebi povabil predsednico Društva upokojencev Gornja Radgona, Inge Ivanek. S šopkom se je zahvalil za dolgoletno dobro sodelovanje, ki poteka skozi različne aktivnosti, med člani društva in stanovalci doma starejših. Med drugim organizira Dom vsako leto skupaj z društvom tradicionalno poletno razstavo članov likovne sekcije DU, ki je vse do konca meseca septembra na ogled v avli Doma. Aktivna članica, ki poskrbi, da slike ustvarjalcev najdejo svoje mesto v Domu je tudi Milena Marija Reščič, ki tudi sama ustvarja na različnih likovnih področjih. V pritličju ob recepciji doma je na ogled tudi njena stalna razstava skulptur. Slednje gospa Reščič vedno znova nadomesti z novimi, svežimi skulpturami in tako razstava ohranja svežino, ki pritegne k ogledu stanovalce doma, njihove svojce, zaposlene in zunanje obiskovalce.

Na upravnem hodniku Doma pa svoje slike trenutno razstavlja stanovalec Slavko Požar. Njegova dela so polna energije, saj so naslikana v živih, pestrih barvah, čeprav je njegov priljubljen motiv krajina, ki kliče po oddihu in sprostitvi. "Gospod Požar je v našem Domu samostojno razstavljal že večkrat, kot član Likovnega društva Gornja Radgona pa razstavlja tudi na skupinskih razstavah članov društva", nam je zaupala strokovna vodja DSO Gornja Radgona, Eva Žula.

Sicer pa so udeleženci tokratnega piknika uživali popoldan ob klepetu, osvežujočem točenem pivu in slastnih dobrotah iz žara, vzdušje na pikniku pa se je dodobra razživelo še ob zvokih žive glasbe, ki je prihajala izpod prstov multiinstrumentalista Borisa Odreitza.



Več v Družabno