Župan in ravnatelj sta svetnike in svetnice seznanila s projektom izgradnje vrtca Sonček

Obravnavali so tudi Elaborat 2019/2017 o oblikovanju cen storitev obvezne občinske gospodarske javne službe varstva okolja, oskrbe s pitno vodo za območje osmih občin sistema C pomurskega vodovoda, ki so ga potrdili

Branko Košti, petek, 23. avgust 2019 ob 21:08
7. redna seja OS Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

7. redna seja OS Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Na 7. redni seji občinskega sveta Občine Sv. Jurij ob Ščavnici v sredo, 21. avgusta, so svetniki in svetnice odločali o dveh elaboratih, katera jim je predstavil predstavnik JP Prlekija d.o.o. Tomislav Zrinski.

Elaborat 2019/2017 o oblikovanju cen storitev obvezne občinske gospodarske javne službe varstva okolja, oskrbe s pitno vodo za območje osmih občin sistema C pomurskega vodovoda, so potrdili. Zavrnili pa so Elaborat 2019 o oblikovanju cen storitev obveznih občinskih javnih služb varstva okolja, odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode v Občini Sv. Jurij ob Ščavnici.

Ravnatelj OŠ Sv. Jurij Marko Kraner in župan Anton Slana sta predstavila projekt izgradnje vrtca Sonček, o katerem se je razvila polemika, predvsem zaradi dejstva, da novi projekt predvideva gradnjo na drugi lokaciji, kot je bila že predvidena z že obstoječim projektom in pridobljenim gradbenim dovoljenjem.

Obravnavali so še Pravilnik o kriterijih in načinu sprejemanja otrok v vrtec »Sonček« Sv. Jurij ob Ščavnici, predlog Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za Poslovno obrtno cono Grabonoš, osnutek Odloka o postopku sofinanciranja letnega programa športa v Občini, ter poročili o opravljenem nadzoru spoštovanja predpisov v začetku leta 2019 in o izvrševanju proračuna za prvo polletje 2019.

Celotno sejo si lahko ogledate v videu.



Več v Politika