Skupina Del tuha predstavlja skladbo Ljubljena

Skupina Del tuha je trenutno najbolj pristna in ustvarjalna romska glasbena skupina v Sloveniji, ki jo navdihuje značilni temperament »ciganskih« glasbenikov, v njenem izrazu pa so prepoznavna tudi panonska razpoloženja

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. avgust 2019 ob 08:53
Del tuha - Ljubljena

Del tuha - Ljubljena

Romska glasbena skupina Del tuha (izgovorjava: Déjl-túha) iz Prekmurja predstavlja novo skladbo z naslovom Ljubljena. Avtor glasbe je Milan Ostojić, avtor besedila Feri Lainšček, avtorji aranžmaja pa člani skupine Del tuha. Skladba je bila posneta v studiju Andreja Novaka v Murski Soboti.

Skupina Del tuha je trenutno najbolj pristna in ustvarjalna romska glasbena skupina v Sloveniji, ki jo navdihuje značilni temperament »ciganskih« glasbenikov, v njenem izrazu pa so prepoznavna tudi panonska razpoloženja. Člani prihajajo iz različnih vasi v Prekmurju, sestavljajo pa jo Štefan Horvat, vokal in kitara, Damjan Leandres, klaviature in harmonika, Zoran Horvat, bobni in Elvis Resnik, kontrabas in bas kitara. Za njimi je že več koncertnih nastopov v Avstriji, pa tudi doma. Pred dnevi so uspešno nastopili na Etno-rock festivalu v Domžalah.

Vodja skupine Del tuha je Elvis Resnik.

Skladbi lahko prisluhnete v videu.



Več v Glasba in film