Kralj Matjaž pri Mali Nedelji

Središče Male Nedelje krasi snežna skulptura Kralja Matjaža

Branko Košti, sobota, 11. december 2010 ob 22:101
Kralj Matjaž

Kralj Matjaž

Člani pohodniške sekcije TD Mala Nedelja-Radoslavci tudi v teh zimskih dneh ne počivajo, ampak se pripravljajo na tekmovanje v gradnji snežnih skulptur, ki bo konec januarja prihodnje leto v Črni na Koroškem. Malonedeljčani se teh tekmovanj udeležujejo že vrsto let, spočetka zaradi zabave in druženja, zadnja leta pa se nanje sistematično pripravljajo, zato rezultati niso izostali. Letos in lani so namreč osvojili najvišja mesta- prvo in drugo po ocenah strokovne komisije in po izboru obiskovalcev.

Tradicija je že, da skulpturo, s katero se predstavijo na tekmovanju, najprej predstavijo v domačem kraju. Tudi letos so želeli izkoristiti ugodne snežne razmere, vendar jih je odjuga prehitela in pobrala skoraj ves sneg. Toda niso se vdali, ampak so s traktorjem navozili okrog 12 m3 snega, iz katerega so izdelali čudovito skulpturo Kralja Matjaža za kamnito mizo, ki od nedelje naprej krasi prostor pred kulturnim domom ter vzbuja zanimanje in odobravanje domačinov in sprehajalcev. Posebno čarobno vzdušje vzbuja, osvetljena z baklami, ponoči.

Graditelji upajo, da se bo vremenska napoved uresničila in bo mraz njihov izdelek čim dalj časa ohranil na ogled in občudovanje mimoidočim. Sodelovanje na tekmovanju v Črni na Koroškem je tudi pomembna promocija Prlekije, saj je obvezni sestavni del tudi predstavitev ekipe. In tako vsako leto pod mogočno Peco predstavijo naše kraje, naše ljudi in običaje v našem prleškem narečju.


Več v Zanimivosti