Pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo, nato policistko žalil in ji grozil

Po opravljenem preizkusu alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,67 mg/l, je bi zoper povzročitelja odrejen strokovni pregled, saj je v razgovoru povedal, da je užival alkoholne pijače, po prometni nesreči

Prlekija-on.net, četrtek, 29. avgust 2019 ob 13:26
Povzročitelj se je ves čas nedostojno vedel do policistke

Povzročitelj se je ves čas nedostojno vedel do policistke

V sredo, 28. avgusta, malo pred 20. uro so policisti prejeli prijavo manjše prometne nesreče na parkirišču v Radencih. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo na parkirnem prostoru zaradi nepravilnega premika povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je trčil v parkiran osebni avtomobil. Med samim postopkom obravnave prometne nesreče se je povzročitelj ves čas nedostojno vedel do policistke in v postopku ni hotel sodelovati. Po opravljenem preizkusu alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,67 mg/l, je bi zoper povzročitelja odrejen strokovni pregled, saj je v razgovoru povedal, da je užival alkoholne pijače, po prometni nesreči.

Zaradi varne izvedbe postopka, ter pasivnega upiranja so mu bila s strani policistov nadeta sredstva za vezanje in vklepanje. Ves čas postopka je kršitelj policistko žalil in ji grozil.

Po znanih rezultatih analize odvzete krvi in urina, bo zoper povzročitelja prometne nesreče uveden ustrezen postopek na sodišču ali pri prekrškovnem organu policije. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper kršitelja prav tako podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti po 1. odstavku 300. člena KZ-1.



Več v Črna kronika