Ob močnem neurju voda bruhala kar iz straniščne školjke

Neverjeten posnetek prihaja iz Šmartnega pri Litiji, kjer so nalivi in meteorne vode povzročili, da je voda bruhala skozi straniščno školjko

Prlekija-on.net, torek, 3. september 2019 ob 08:11
Voda je bruhala iz straniščne školjke, foto: Neurje.si, Laura Poglajen

Voda je bruhala iz straniščne školjke, foto: Neurje.si, Laura Poglajen

V ponedeljek je večino države zajel dež, najhuje je bilo v notranjosti države, Koroškem in na Dolenjskem. Neverjeten posnetek prihaja iz Šmartnega pri Litiji, kjer so nalivi in meteorne vode povzročili, da je voda bruhala skozi straniščno školjko. Na Neurje.si so ga poimenovali kar "straniščni gejzir". Posnetek si lahko ogledate spodaj.

V severovzhodni Sloveniji ni bilo večjih nevšečnosti. Uprava RS za zaščito in reševanje poroča o intervencijah iz občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah, kjer so gasilci PGD Vitomarci na cestah očistili meteorne jaške. V občini Juršinci so gasilci PGD Gabrnik in Grabšinski breg iz treh objektov izčrpali meteorno vodo, na Ptuju so gasilci PGD Ptuj in Turnišče iz dveh kleti stanovanjskih hiš izčrpali meteorno vodo, v Hajdini so gasilci PGD Hajdina in Draženci iz dveh kleti stanovanjskih hiš izčrpali meteorno vodo, v Kidričevem pa so gasilci PGD Talum, Lovrenc in Hajdina iz sedmih stanovanjskih hiš izčrpali meteorno vodo, zavarovali poplavljen podvoz in iz podvoza odstranili osebno vozilo.

Agencija RS za okolje navaja, da bo v torek dopoldne dež od zahoda ponehal, postopno se bo jasnilo. Popoldne bo sončno. Pihal bo severovzhodni veter, najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 °C. V sredo bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po kotlinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, najvišje dnevne pa od 20 do 24 °C.

V četrtek bo večji del dneva pretežno jasno, proti večeru pa se bo zmerno pooblačilo. V noči na petek bodo na severu prehodno možne rahle padavine.

V petek bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho. Spet bo nekoliko hladneje.

Šmartno poplave

Neverjeten posnetek prihaja iz Šmartnega pri Litiji, kjer so nalivi in meteorne vode povzročili tale "straniščni gejzir". Video: Laura Poglajen

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 02. september 2019


Več v Narava