Drugo leto zapored pripravili športne popoldneve za otroke

Otroci so na Cvenu, Ljutomeru in okolici preživeli počitniške dni s številnimi aktivnostmi v naravi

Prlekija-on.net, četrtek, 5. september 2019 ob 18:47
Športni popoldnevi za otroke

Športni popoldnevi za otroke

V ponedeljek, 26. avgusta, se je v športnem parku Cven ponovno začel program športnih popoldnevov za otroke. Prvi dan so se otroci preizkusili v spretnostih na športnih poligonih, zatem jim je naš sosed Zvonko predstavil športno golobarjenje z golobi pismonošami. Za konec so v dvorani prijeli še za lopar za namizni tenis in se pomerili celo z robotom.

Naslednji dan smo se v sklopu športnih popoldnevov odpravili v Ljutomer, kamor so nas zapeljali Cvenski gasilci. Najprej smo se napotili na bazen, kjer smo plavali in se igrali igre v vodi, na koncu pa smo tam opravili še malico. Nato smo se peš podali do športne dvorane ŠIC, kjer smo poskusili preplezati plezalno steno in se preizkusili v badmintonu.

V sredo smo dan preživeli v naravi. Najprej nas je poznavalec obmurskih stranpoti Iztok Pihlar s polotoka Gezovih jam popeljal po bližnjih gozdovih ter nam med potjo pokazal veliko rastlin in živali, tudi pajke, kobilice, žabe in kuščarje. Vodil nas je tudi do zapuščene Šumakove gramoznice, kjer smo na gladini videli vodno lečo. Celotna pot nas je vodila ob rokavu Mure, ki je danes v poletnem času večinoma izsušen. Gozdno pustolovščino smo končali pri lesenem mostu pri Gezovih jamah. Od tam smo se odpravili proti Hudinovi jami, kjer smo poprijeli za ribiške palice in lovili ribe. Zatem smo peš odšli nazaj do Zadružnega doma.

Četrtek smo začeli z igro med dvema ognjema. Še prej smo se za začetek ogreli na preprostejših poligonih, nato smo se lotili še same igre. Potem smo se preobuli v rolerje in se preselili na asfaltno igrišče pri šoli. Tam smo najprej za vajo odpeljali nekaj krogov, nato vijugali po poligonu, in sicer najprej brez v prosti vožnji, nato pa s hokejsko palico in žogico. Po malici pa so že prišli gasilci, ki so nam najprej pokazali opremo in obe vozili. Preizkusili smo se tudi v dveh nalogah. S curkom vode smo podirali plastenke, z gasilnim aparatom pa pogasili ogenj.

Za zaključek so gasilci spet vklopili vodni top.

Z letošnjimi športnimi popoldnevi za osnovnošolce smo zaključili v petek. Najprej so se preizkusili v odbojki na mivki, po sadnem prigrizku pa je otroke v dvorani zadružnega doma že čakal interaktivni kviz. Hitro so se razdelili v dve ekipi, nekoliko več znanja pa je v kvizu pokazala ekipa Prvaki prvakov. Po kvizu je bil ponovno čas, da se vrnejo na prosto, saj so ob tej uri v športni park že začeli prihajati starši, s katerimi so se otroci pomerili v hitrostnem tekmovanju na poligonu. Nalogo so prvi zaključili otroci, zato so morali starši za kazen narediti pet počepov. Po podelitvi priznanj in nagrad smo se družili na zaključnem pikniku, na katerem smo si hrano spekli na taborniški način.

Dogodek sta drugo leto zapored organizirala Športno društvo Cven in Športna zveza Ljutomer v sodelovanju z Zavodom za šport RS Planica, Občino Ljutomer, PGD Cven, trenerji in ostalimi.

Sodelovanje je bilo za vse otroke brezplačno, poskrbljeno je bilo tudi za brezplačno malico in pijačo.

Športno društvo Cven in Športna zveza Ljutomer se ob zaključku zahvaljuje otrokom in staršem ter vsem izvajalcem, ki so pomagali pri izvedbi letošnjega športnega tedna.

Zapisal: Luka Ivančič



Več v Šport