V Središču ob Dravi je potekal že sedemnajsti Praznik buč - dan odprtih vrat oljarne

Na odru je potekal bogat kulturni program s številnimi nastopajočimi, v živo je specialitete pripravljal Masterchef Slovenije 2016 Darko Klemen, najboljši bučni golaž pa je letos skuhala ekipa TD Mislinja

Prlekija-on.net, sobota, 7. september 2019 ob 21:44
17. Praznik buč v Središču ob Dravi

17. Praznik buč v Središču ob Dravi

V soboto, 7. septembra, je v Središču ob Dravi potekala že 17. tradicionalna prireditev Praznik buč - dan odprtih vrat Oljarne Središče ob Dravi, ki ima bogato tradicijo, saj deluje že 115 let. Prireditev se je pričela s kulturnim programom središke godbe na pihala in mažoretkami iz Nedelišča, nato pa so se na odru zvrstili številni govorniki in bogat kulturni program.

Zbrane so med drugim nagovorili direktorica oljarne Sonja Krabonja, župan Občine Središče ob Dravi Jurij Borko ter poslanca DZ RS Mojca Žnidarič in Aljaž Kovačič, prisoten je bil tudi poslanec Jani Ivanuša, prireditev pa je povezoval Peter Kirič.

Na odru je potekal bogat kulturni program s številnimi nastopajočimi, potekalo je tekmovanje v kuhanju bučnega golaža, v živo je na prizorišču svoje specialitete pripravljal Masterchef Slovenije 2016 Darko Klemen, potekal je ogled proizvodnje štajersko-prekmurskega bučnega olja, predstavitev društev, predstavitev starih obrti, bogata pokušina jedi z bučnim oljem, bučnimi semeni, moderna kuhinja s pridihom tradicije, animacija za otroke, obiskal jih je tudi Ribič Pepe, ... zbrane pa je zabaval Ansambel Ekart.

Obiskovalci so se lahko zapeljali s konjsko vprego, z bogatim programom je bilo poskrbljeno tudi za otroke, kjer so potekale ustvarjalne delavnice, bučne igre, ...

Ob tem so izžrebali nagrajence, ki so sodelovali v igri kolo sreče, komisija pa je ocenila vse bučne golaže. Letos je najboljši bučni golaž skuhala ekipa Turističnega društva Mislinja.

Na stojnici ste lahko obiskali tudi nas, kjer je bilo možno kupiti vse naše izdelke, ki jih ponujamo v spletni trgovini Prlekija.shop. V soboto, 7. in nedeljo, 8. septembra, še lahko v naši spletni trgovini izkoristite tudi 20-odstotni popust s kodo SEJEM20.

TD Mislinja osvojila 1.mesto v kuhanju bučnega golaža. Čestitke

Objavil/a TD Središče ob Dravi dne Sobota, 07. september 2019

Dan odprtih vrat Oljarne Mešalnica Središče Ob Dravi

Objavil/a TD Središče ob Dravi dne Sobota, 07. september 2019


Več v Družabno