Med vožnjo padli s traktorskega priključka

Voznik kmetijskega traktorja je na traktorskem priključku peljal tri osebe, katere so zaradi nepravilne vožnje oseb in neprilagojene hitrosti med vožnjo padle iz priključka, dva pa sta se pri tem poškodovala

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. september 2019 ob 09:07
Na traktorskem priključku so se peljale tri osebe

Na traktorskem priključku so se peljale tri osebe

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 13. septembra, ob 08:55 so bili obveščeni o prometni nesreči z telesno poškodbo na parkirnem prostoru pred trgovino v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik z osebnim avtomobilom zaradi nepravilnega premika trčil v kolesarko. Kolesarka se je v nesreči hudo telesno poškodovala. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Teta in nečakinja med sabo fizično obračunali

Ob 19.02 so bili obveščeni o sporu med teto in nečakinjo v Miklavžu pri Ormožu. Med prepirom sta ena drugo tudi fizično napadli, zato sta obe šle k zdravniku. Ob 20.08 so v Mihalovcih obravnavali povoženje divjadi. Izdano je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda. Ob 21.00 so bili obveščeni o povoženju divjadi, tokrat v Obrežu. Voznici je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

Številni postopki s tujci

V soboto, 14. septembra, ob 8:15 so na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili državljana Pakistana, kateri je bil v preteklih dneh prijet pri ilegalnem prehodu državne meje. Ob 20:50 so v Središču ob Dravi prijeli dva državljana Irana, za katera je bilo ugotovljeno, da sta predhodno ilegalno prestopila državno mejo. Po končanem postopku bosta izročena hrvaškim varnostnim organom. Ob 00:30 so v Središču ob Dravi prijeli tri državljane Alžirije, za katere je bilo ugotovljeno, da so predhodno ilegalno prestopili državno mejo. Po končanem postopku bodo izročeni hrvaškim varnostnim organom.

V nedeljo, 15. septembra, ob 9:00 uri so na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili dva državljana Irana in tri državljane Alžirije, ki so bili v soboto prijeti pri ilegalnem prehodu državne meje.

Ob 14:35 so na območju naselja Godeninci ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je v vozilu prevažal 6 tujcev, ki so predhodno na nedovoljen način prestopili državno mejo med R Hrvaško in R Slovenijo. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in bo s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika na Ptuju, tujci pa bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Trije med vožnjo padli s traktorskega priključka

Ob 18:17 uri so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na lokalni cesti v naselju Kog. Po opravljenem ogledu kraja in zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznik kmetijskega traktorja na traktorskem priključku peljal tri osebe, katere so zaradi nepravilne vožnje oseb in neprilagojene hitrosti med vožnjo padle iz priključka, dva pa sta pri tem zadobila lahke telesne poškodbe in sta iskala zdravniško pomoč v Zdravstvenem domu Ormož. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep zoper povzročitelja.

Ob 5:20 uri so na vlaku iz smeri Ljutomera prijeli tri državljane Sirije in enega državljana Palestine, za katere je bilo ugotovljeno, da so predhodno na nedovoljen način prestopili državno mejo med R Hrvaško in R Slovenijo. V nadaljnji postopek je osebe prevzela Policijska postaja Ljutomer.



Več v Črna kronika