Občina Ljutomer se z zaprtjem finančne pisarne nikakor ne more strinjati in odločno nasprotuje takšni »racionalizaciji«

V februarju 2018 je OS Občine Ljutomer sprejel sklep, da naj pisarna FURS v Ljutomeru deluje ob uradnih dnevih trikrat tedensko. S svojimi zahtevami in prošnjami niso uspeli, pisarna je delovala le enkrat tedensko, trenutno pa je do nadaljnjega zaprta.

Prlekija-on.net, sreda, 18. september 2019 ob 07:411
Finančna pisarna Ljutomer je od 1. 8. 2019 do nadaljnjega zaprta

Finančna pisarna Ljutomer je od 1. 8. 2019 do nadaljnjega zaprta

Poročali smo že o finančni pisarni v Ljutomeru, ki je trenutno zaprta. Uporabnike na vratih in tudi spletnih straneh Finančnega urada Murska Sobota čaka obvestilo, da je finančna pisarna od 1. 8. 2019 v Ljutomeru do nadaljnjega zaprta. Zaprti sta tudi pisarni v Lendavi in Gornji Radgoni.

Na Finančni upravi RS so nam med drugim pojasnili, da so "Finančne pisarne zaprte začasno in se bodo ob zaznavi potrebe po večjem številu obiskov zavezancev (ob določenih rokih za oddajo različnih vlog - predvsem v prvi polovici leta ali ob morebitni povečani potrebi po podajanju informacij) ponovno odprle".

Občina Ljutomer apelirata na vse pristojne, a neuspešno

Glede zaprtja pisarne smo povprašali tudi na Občino Ljutomer, od koder so nam odgovorili, da je v mesecu februarju 2018 Občinski svet Občine Ljutomer, na predlog županje, sprejel sklep, da naj pisarna FURS v Ljutomeru deluje ob uradnih dnevih trikrat tedensko, Sklep je bil vročen Finančni upravi RS, dopis pa so poslali tudi takratnima poslancema iz Občine Ljutomer in ju prosili, da naj kot poslanca Državnega zbora Republike Slovenije, apelirata na vse pristojne, da bodo vendarle zagotovili poslovanje pisarne vsaj kakšen dan več v tednu. "S svojimi zahtevami in prošnjami nismo uspeli, saj je pisarna v nadaljevanju delovala le enkrat tedensko.

Konec meseca julija 2019 pa smo na vratih Finančne pisarne v Ljutomeru opazili napis, da je pisarna od 1. 8. 2019 do nadaljnjega zaprta.

Dne 8. 8. 2019 smo poslali dopis na Finančno upravo Republike Slovenije, Finančni urad Murska Sobota, predsedniku Državnega zbora in poslancem pomurskih občin, da se zavzamejo za to, da se ohrani Finančno pisarno v Ljutomeru in vzpostavijo njeno delovanje in uradovanje vsaj vsak teden ob ponedeljkih in sredah.

Do danes smo prejeli le odgovor predsednika Državnega zbora, da je naš dopis posredoval na Finančno upravo RS (kar smo sicer že sami storili) in predlagal, da svojo odločitev ponovno proučijo.

Drugih odgovorov nismo prejeli, pisarna pa je še vedno zaprta. Z zaprtjem se nikakor ne moremo strinjati in odločno nasprotujemo takšni »racionalizaciji« državnih organov z neprepričljivimi pojasnili, da lahko zavezanci oddajo svoje vloge v predalčnik, pošljejo po pošti ali oddajo preko e-davkov."



Več v Gospodarstvo