Eno polovico rekonstruiranega mostu že asfaltirajo

V teh dneh končujejo drugo polovico mostu, ki so jo v sredo že asfaltirali. Ob mostu je nameščena že tudi ograja, ki je ostala ista, kot je bila pred obnovo.

Prlekija-on.net, sreda, 18. september 2019 ob 12:48
Asfaltiranje polovice mostu čez Ščavnico

Asfaltiranje polovice mostu čez Ščavnico

Od sredine junija v Ljutomeru čez Ščavnico pri Domu kulture poteka rekonstrukcija mostu. Gradnja se je pričela 19. junija in naj bi trajala predvidoma do 6. novembra. Poleg mostu urejajo tudi strugo Ščavnice na tem območju ter inštalacije, pri čemer bodo prestavili plinovod, vodovod in telekomunikacijske vode, uredili pa bodo tudi cestno razsvetljavo.

Prvo polovico mostu, tako da se je čez njo možno zapeljati, so končali v začetku avgusta, v teh dneh pa končujejo drugo polovico mostu, ki so jo v sredo že asfaltirali. Ob mostu je nameščena že tudi ograja, ki je ostala ista, kot je bila pred obnovo, urejen je hodnik za pešce in kolesarska steza, ki pa sta še zaenkrat brez asfalta.

Ob obisku ministrice za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, 23. avgusta, je bilo sicer povedano, da gradnja mostu poteka po zastavljenih smernicah in celo nekoliko hitreje kot je načrtovano. Izvajalci del so takrat povedali, da so pred roki in bo v primeru, da vreme ostane še vedno tako naklonjeno, končanje del pred končnim rokom.

Investicija vredna dobrih 515 tisoč evrov

Pogodba, ki so jo pri Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo podpisali, je vredna dobrih 515 tisoč evrov. Vodilni partner pri gradnji je podjetje UB Projekt iz Prebolda, partner pa podjetje Prenova-Gradbenik iz Ljubljane.

Med gradnjo mostu je promet urejan s semaforji in poteka izmenično enosmerno po polovici mostu. Sprva so porušili eno polovico starega mostu in zgradili eno polovico novega mostu. Promet trenutno poteka po novi polovici, ki so jo zgradili prvo. Sedaj bo verjetno sledilo dokončanje druge polovice, ki jo trenutno asfaltirajo, nato pa bo most kmalu dobil tudi končno podobo.



Več v Gospodarstvo