Prva polovica mostu skoraj končana

V teh dneh končujejo prvo polovico mostu ter hodnika za pešce in kolesarske steze, ki bo potekala ob cesti, kar tudi na terenu že dobiva svojo podobo

Prlekija-on.net, nedelja, 11. avgust 2019 ob 11:20
Gradnja mostu čez Ščavnico

Gradnja mostu čez Ščavnico

Od sredine junija se v Ljutomeru čez Ščavnico pri Domu kulture gradi nov most. Gradnja se je pričela 19. junija in bo trajala predvidoma do 6. novembra. Poleg mostu urejajo tudi strugo Ščavnice na tem območju ter inštalacije, pri čemer bodo prestavili plinovod, vodovod in telekomunikacijske vode, uredili pa bodo tudi cestno razsvetljavo.

V teh dneh končujejo prvo polovico mostu ter hodnika za pešce in kolesarske steze, ki bo potekala ob cesti, kar tudi na terenu že dobiva svojo podobo. Vozišče še sicer ni asfaltirano, kar bo verjetno izvedeno ob koncu vseh del.

Čez Ščavnico v Ljutomeru se bo zgradil nov most
Pričela se je gradnja mostu, s tem pa tudi zastoji
Zaradi cestne zapore, spremenjen delovni čas ZD Ljutomer
Ljutomerski gasilci imajo velike težave pri intervencijskih vožnjah skozi semafor
Je na ljutomerskem semaforju res nameščena kamera?
Redarstvo ob nadzorih upoštevanja rdeče luči na semaforju ugotavlja zelo veliko kršitev

Pogodba, ki so jo pri Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo podpisali, je vredna dobrih 515 tisoč evrov. Vodilni partner pri gradnji je podjetje UB Projekt iz Prebolda, partner pa podjetje Prenova-Gradbenik iz Ljubljane.

Med gradnjo mostu je promet urejan s semaforji in poteka izmenično enosmerno po polovici mostu. Sprva so porušili eno polovico starega mostu in zgradili eno polovico novega mostu. Promet še trenutno poteka po stari polovici, ko bo nova polovica dokončno zgrajena, pa bo promet potekal čez novo polovico, da bodo lahko tudi drugo staro polovico porušili in zgradili novo.

Zastoji in vožnje skozi rdečo luč

O gradnji mostu smo sicer v zadnjih tednih že večkrat pisali, tudi opozarjali o voznikih, ki semaforja ne upoštevajo, o težavah gasilcev in reševalcev, saj se v krožišču nagnete več vozil, tako da je uvoz do ZD Ljutomer ali izvoz od tam ob rdeči luči praktično nemogoč, tudi za reševalce na nujni vožnji. Pisali smo tudi že o domnevni kameri na semaforju... ter o številnih kršitvah, ki jih ugotavljajo pri redarstvu ob nadzorih upoštevanja rdeče luči. Govora je bilo tudi o prestavitvi semaforjev pred krožišče, a prometna ureditev zaenkrat ostaja takšna, kot je bila ob začetku del.



Več v Gospodarstvo