Neven Grah, Mario Skuhala, Štefan Horvat in Grega Hebar prleško-prekmurska naveza v slovenski malonogometni reprezentanci 2019

Objavljen je seznam 14 igralcev, ki bodo na svetovnem malonogometnem prvenstvu Socca World Cup 2019 branili barve slovenske reprezentance

Prlekija-on.net, četrtek, 19. september 2019 ob 09:14
Slovenska malonogometna reprezentanca 2019, foto: Aleš Cipot fotolens.si

Slovenska malonogometna reprezentanca 2019, foto: Aleš Cipot fotolens.si

Selektor Miran Vovk in njegov pomočnik Roman Gruškovnjak sta objavila seznam 14 igralcev, ki bodo na svetovnem malonogometnem prvenstvu Socca World Cup 2019 branili barve slovenske reprezentance. Prvenstvo bo potekalo od 12. do 20. oktobra na največjem grškem otoku Kreta, na njem pa se bo za naslov prvaka pomerilo 40 držav z vsega sveta.

Slovenski reprezentanci je tako kot v lanskem letu žreb namenil zelo zahtevno skupino H. Tokrat bodo svojo priložnost za preboj iz skupine iskali skupaj z aktualnimi svetovnimi prvaki Nemci, Pakistanci, Romuni in Madžari. Prva tekma bo predvidoma v ponedeljek, 14. oktobra, uradni razpored vseh tekem pa bo International Socca Federation objavila v naslednjih dneh. Prenose vseh tekem slovenske reprezentance si bo možno ogledatil na kanalu Šport TV. Spomnimo, Slovenija se je na lanskem svetovnem prvenstvu uvrstila na 9. mesto, v osmini finala je nesrečno izgubila z Nemci, ki so kasneje postali svetovni prvaki.

Med slovenskimi malonogometnimi reprezentanti, ki potujejo na svetovno malonogometno prvenstvo Socca World Cup 2019, so izbrani:

Slovenska malonogometna reprezentanca 2019
Slovenska malonogometna reprezentanca 2019

Delegacijo, ki potuje na Socca World Cup 2019, sestavljajo selektor Miran Vovk, njegov pomočnik Roman Gruškovnjak, vodja reprezentance Zdenko Truden, predsednik SMZ Peter Pust in predstavnica za odnose z javnostmi Simona Truden.

Pripravljalna tekma v Vidoncih med reprezentanco in selekcijo Ravenske lige

V sklopu priprav na svetovno prvenstvo je v torek v Športnem centru Vidonci na Goričkem potekala prijateljska pripravljalna tekma slovenske malonogometne reprezentance proti selekciji Ravenske lige. Reprezentanti pod vodstvom selektorja Mirana Vovka so s 5:3 premagali selekcijo Ravenske lige. Za Ravensko ligo sta zadela Simon Pavel in Rok Bencik (2x), za reprezentanco pa so nasprotnikovo mrežo zatresli Jure Kandare, Aleks Malivojević, Neven Grah, Davor Mitrović, Grega Hebar.

Do zaključka priprav na svetovno prvenstvo bo slovenska malonogometna reprezentanca opravila še dva treninga in imela še eno pripravljalno tekmo, najverjetneje naslednji teden s sosednjo Hrvaško.

 



Več v Šport