Pihalna godba Občine Dornava na karnevalu v Šabcu

Tam so navdušili množico obiskovalcev in prejeli zahvale ter kot že leta 2013, tudi tokrat zlato FECC-ovo medaljo

Prlekija-on.net, četrtek, 19. september 2019 ob 17:44
Pihalna Godba Občine Dornava v Šabcu

Pihalna Godba Občine Dornava v Šabcu

Godbeniki iz Dornave so se med 13. in 15. septembrom udeležili že 51. Čivijade in 12. čivijaškega karnevala v Šabcu (Srbija). Karneval so obiskali že petič v zadnjih desetih letih. Tokrat je na prireditvi sodelovalo kar 11 držav. S sodelovanjem na otroškem karnevalu, ki se je odvijal v petek, 13. septembra, ter na čivijaškem karnevalu kot osrednjem dogodku 14. septembra, so navdušili množico obiskovalcev in prejeli zahvale ter kot že leta 2013, tudi tokrat zlato FECC-ovo medaljo. Godbeniki se vsako leto podajo na kakšen nastop izven meja. Lani so obiskali Francijo in prelepi Pariz, tokrat pa malce bližjo in nič manj atraktivno Srbijo. Potovanja se je udeležilo kar 30 godbenikov, spremljali pa sta jih tudi predstavnici FECC-a iz karnevalskega mesta Ptuj.

Pihalna Godba Občine Dornava v Šabcu
Pihalna godba Občine Dornava v Šabcu

Za prihodnje leto godbeniki še izbirajo destinacijo, kamor bi želeli odpotovati. Prejeli so tudi že kar nekaj vabil. Trenutno pa so osredotočeni na prihajajoče koncerte, ki jih čakajo v decembru in vabijo v svoje vrste vse tiste, ki jih zanima glasba, nastopanje, ter potovanje v tuje dežele, predvsem pa druženje in zabava.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje