37-letni voznik tovornega vozila »napihal« ter dobil globo v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk

Indikator alkohola je pokazal kar 0,63 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, čeprav bi voznik moral biti popolnoma trezen

Prlekija-on.net, petek, 20. september 2019 ob 18:31
Indikator alkohola je pokazal kar 0,63 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka

Indikator alkohola je pokazal kar 0,63 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka

V sredo, 18. septembra, ob 9.20 je 37-letni državljan Hrvaške vozil tovorno vozilo s priklopnikom, VŽ registrskih oznak, po avtocesti A1, iz smeri Maribora proti Šentilju. Ker med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, sta ga na avtocestnem počivališču Maribor ustavila policista Postaje prometne policije Maribor.

Med izdajo plačilnega naloga pa sta policista pri vozniku zaznala zadah po alkoholu. Zato sta mu odredila preizkus z indikatorjem alkohola v izdihanem zraku, ki je po pravilni uporabi pokazal kar 0,63 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, čeprav bi voznik moral biti popolnoma trezen.

Policista sta mu takoj začasno odvzela vozniško dovoljenje in ga privedla v takojšnji postopek Okrajnemu sodišču v Mariboru, Oddelek za
prekrške. Pristojna sodnica mu je izrekla globo v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Ker gre za tujca so policisti predlagali, da mu sodišče izreče ukrep prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Republike Slovenije, saj mu je bila izrečena stranska sankcija kazenskih točk v cestnem prometu v številu, zaradi katerega se po zakonu izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.



Več v Črna kronika