Tekači in tekačice so tekli po ulicah Ljutomera, okoliških gozdovih, makadamskih cestah, med njivami in vinogradi

3. Lotmerški trail tek je potekal po ulicah Ljutomera, okoliških gozdovih, makadamskih cestah, med njivami in vinogradi, start in cilj pa je bil na Glavnem trgu

Prlekija-on.net, sobota, 21. september 2019 ob 20:39
3. Lotmerški trail tek

3. Lotmerški trail tek

V soboto, 21. septembra, sta Športna zveza Ljutomer in Občina Ljutomer 3. Lotmerški trail tek, ki je potekal po ulicah Ljutomera, okoliških gozdovih, makadamskih cestah, med njivami in vinogradi, start in cilj pa je bil na Glavnem trgu.

Izvedli so tek predšolskih otrok s starši - CICIBANOV TEK (dolžina proge: 200m), tek otrok, letnik 2012-2013 (dolžina proge: 450 m), tek otrok, letnik 2010-2011 (dolžina proge: 450 m), tek otrok, letnik 2008-2009 (dolžina proge: 600 m), pohod (dolžina proge: 7.800 m), tek otrok, letnik 2006-2007 (dolžina proge: 600 m), tek otrok, letnik 2004-2005 (dolžina proge: 1.200 m) ter 3. Lotmerški trail tek (dolžina proge: 7.800 m).

V moški konkurenci so prva tri mesta zasedli Tomaž Rep (AK Ormož, čas 30:00), Danilo Magdič (AK Ormož), in Andrej Cör (Borisova bežeča deca), pri ženskah pa Vesna Hozjan (FNM, čas 35:20), Tjaša Žalig (AK Pomurje) in Marina Cör (Borisova bežeča deca), ki so prejeli medalje in praktične nagrade. Vsi rezultati pri članih in članicah. V članski konkurenci je teklo 26 tekačev in tekačic. Na različnih razdaljah so se pomerili tudi najmlajši, zmagovalci pa so: Nika Govedič (Vrtec Cezanjevci), Tjan Šadl, Mia Vunderl, Hana Merica (OŠ I MS), Zarja Vereš (ŠD Sloparca - Pomurje), Lucija Rengeo (ŠD Sloparca - Pomurje), Živa Smej (ŠD Sloparca - Pomurje), Jakov Pavlic, Sven Ošep (OŠ Ivana Cankarja), Lukas Dovnik (OŠ Dušana Flisa Hoče), Anej Roškar (OŠ Ivana Cankarja Ljutomer) in Miha Kosi (OŠ Ivana Cankarja Ljutomer).

Najboljši v absolutni kategoriji so prejela pokal in praktično nagrado, vsi udeleženci Cicibanovega teka so prejeli spominsko darilo, vsi tekači in pohodniki pa tudi malico in pijačo. Medalje, pokale in nagrade sta podeljevala predsednik Športne zveze Ljutomer, Miroslav Rauter in podžupan Občine Ljutomer, Niko Miholič.

Teki otrok so potekali po ulicah mesta Ljutomer, trasa Lotmerškega trail teka pa je potekala po ulicah mesta Ljutomer, po okoliških gozdovih, po makadamskih cestah, med vinogradi in njivami. Na progi so tekači premagali višinsko razliko 225 metrov.

3. Lotmerški trail tek je štel za Pomurski pokal v rekreativnih tekih POM-P 2019.

Ob tem so se predstavila tudi športna društva, Judo Prlekija, Karate Ljutomer, ŠD Strelec Grlava, Košarkarski klub Ljutomer in Vital Fit.



Več v Šport