Magi trikrat balkanski prvak

V kategoriji atletov 60+, je osvojil tri 1. mesta. V teku na 100 metrov z ovirami, v skoku v višino in v teku na 300 metrov z ovirami.

Prlekija-on.net, torek, 24. september 2019 ob 07:52
Magi na 29. balkanskem prvenstvu v atletiki za veterane

Magi na 29. balkanskem prvenstvu v atletiki za veterane

V Bukarešti je bilo končano 29. balkansko prvenstvo v atletiki za veterane. Tekmovanje je potekalo na atletskem stadionu imenovanem po Iolandi Balas nekdanji odlični romunski skakalki v višino. Nastopilo je 827 atletov iz 11 držav. Med njimi je bilo 28 atletov iz Slovenije. 23 moških in 5 žensk. Iz dežele ob Muri so bili v Slovenski reprezentanci trije atleti. Najbolje se je odrezal Zdravko Mauko-Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci. V kategoriji atletov 60+, je osvojil tri 1. mesta. V teku na 100 metrov z ovirami, v skoku v višino in v teku na 300 metrov z ovirami.

Štefan Potočnik iz Bodoncev je v kategoriji 65+ osvojil 1. mesto v metalskem peteroboju in dve tretji mesti, v metu kladiva in metu gire. Ferdo Matvos iz Gornje Radgone je postal zmagovalec v kategoriji 75+ v teku na 400 metrov. Med že omenjenim številom nastopajočih so bili tudi najstarejši: Lucija Radu 87 let iz Romunije, Traian Petku 96 let iz Romunije in slovenska tekmovalca: Marjeta Čad 72 let iz Ljubljane in Miro Rant 89 let iz Kranja. Vsi so v svojih kategorijah imeli konkurenco in tudi osvojili medalje v raznih disciplinah.

Predstavniki Balkanske atletske federacije za veterane so izglasovali prireditelja 30. prvenstva. To bodo leta 2020 organizirali v mestu Korča v Albaniji.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Šport