Novi Renault Clio vroča avtomobilska novost letošnje jeseni

Na naše ceste je zapeljal novi Renault Clio, avtomobilska ikona, ki je luč sveta ugledala leta 1990 pod še vedno prepoznavnim sloganom »Ima vse, kar imajo veliki«.

Oglasno sporočilo, sreda, 25. september 2019 ob 11:54
Novi Renault Clio

Novi Renault Clio

Novi Clio je že peta generacija enega najbolj priljubljenih avtomobilov vseh časov, znova s slovenskim pridihom, saj se izdeluje v novomeškem Revozu. Od začetka septembra ga lahko občudujete in preizkusite tudi v Prodajno servisnem centru v Ljutomeru, naprodaj pa je v kombinaciji s tremi bencinskimi in dvema dizelskima motorjema. Od naslednjega leta dalje bo tudi v hibridni različici. Navdušuje z dodelano zunanjostjo, prepoznavnimi LED lučmi in revolucionarno notranjostjo, ki pomika meje v razredu manjših avtomobilov na povsem novo raven. Z začetno ceno 10.690 Eur, kolikor je potrebno odšteti za različico z bencinskim motorjem in paketom opreme s klimo, gre zagotovo za avtomobil, ki predstavlja najboljši kompromis med uporabnostjo in stroški nakupa, ter vzdrževanja.

Izpopolnjena zunanjost poskrbi, da bo tudi novi Clio eden najbolj prepoznavnih avtomobilov na naših cestah, povsem prenovljena pa je notranjost, s kakovostnimi materiali, povsem novim multimedijskim sistemom in 9,3-palčnim zaslonom, ki je največji v tem razredu. Prvič s samodejnimi posodobitvami navigacije in povezljivostjo, s katero lahko nekatere funkcije (zaklepanje, luči, hupa) upravljate kar prek telefona.

Varnost je naslednji zaščitni znak Renaulta in novi Clio je storil napredek tudi na tem področju, predvsem s številnimi asistenčnimi sistemi, ki jih prav tako prvič srečamo v tem razredu, vključno s sistemom za samodejno zaviranje v sili in za nadzor mrtvega kota. Tudi 360-stopinjske kamere, ki pokrivajo celotno območje okrog avtomobila in sistem za samodejno parkiranje bodo preprečile marsikatero neprijetnost, s katero se lahko srečamo vozniki.

Prvič v tem razredu je na voljo tudi prestižna različica Initiale Paris, tudi v kombinaciji s povsem novim bencinskim motorjem s 130 konjskimi močmi in avtomatskim menjalnikom, ob vsem tem pa se Clio lahko pohvali tudi z največjim prtljažnikom v tem razredu avtomobilov.

Nova ikona je torej rojena, izdeluje se tudi v Sloveniji, na testnih vožnjah pa ga lahko preizkusite v Prodajno servisnem centru v Ljutomeru, vsak dan med tednom med 7:00 in 16:30 uro ter ob sobotah med 8:00 in 12:00 uro.



Več v Gospodarstvo