Osma seja Občinskega sveta Občine Sv. Jurij ob Ščavnici ni bila sklepčna

Nesklepčnost so s svojo odsotnostjo povzročili člani svetniške skupine Naprej

Branko Košti, četrtek, 10. oktober 2019 ob 15:32

8. redna seja Občinskega sveta Občine Sveti Jurij ob Ščavnici

Za torek, 9. oktobra, je bila sklicana 8. redna seja Občinskega sveta Občine Sv. Jurij ob Ščavnici, na katero je bila med enajstimi točkami, na dnevni red uvrščena tudi obravnava in sprejem Odloka o rebalansu proračuna Občine Sv. Jurij ob Ščavnici za leto 2019 - skrajšani postopek.

Župan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici Anton Slana je, po več kot petnajst minutah čakanja ugotovil, da je na seji navzoča le ena članica in trije člani Občinskega sveta, od skupno enajstih članov. Povedal je še, da sta svojo odsotnost opravičila dva svetnika, »člani svetniške skupine Naprej so zgolj napovedali svojo neudeležbo na 8. redni seji, z njihove strani ni bilo nobenega dokumenta ali klica, kar bi bilo podobno opravičilu za neudeležba na 8. redni seji«. Opozoril je še na posledice, tudi finančne, v kolikor rebalans proračuna ne bo potrjen, saj Občina lahko ostane brez sofinancerskega deleža države v znesku skoraj sto tisoč evrov za izgradnjo cest, platoja in parkirišč pred osnovno šolo, lahko pa je pod vprašajem tudi katera od ostalih načrtovanih investicij. Po oceni župana gre za neodgovorno ravnanje svetnikov, ki se niso niti opravičili, pri tem ne gre le za nagajanje županu, ampak tudi za povzročanje škode občankam in občanom, zato je, razočaran nad takim ravnanjem nekaterih svetnikov, sejo zaključil kot nesklepčno.

Z razlogi za neudežbeo članov svetniške skupine Naprej vas seznanimo takoj, ko nam jih njihov predstavnik posreduje.

Izjavo župana Antona Slane na seji si lahko ogledate v videoposnetku.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Politika