Ljutomerski čebelarji na pozno jesenskem pikniku

Udeležba je bila številčna, na srečanje pa se je potrudil tudi najstarejši član

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. oktober 2019 ob 16:41
Piknik Čebelarskega društva Ljutomer

Piknik Čebelarskega društva Ljutomer

Leto se počasi bliža koncu, a ljutomerski čebelarji so po naporni sezoni, ko vremenske prilike niso bile naklonjene čebelam, le našli čas za druženje. Bera medu v letošnjem letu je slaba, dela za ohranitev čebeljih družin pa veliko, za preživetje le teh, pa je bilo potrebno tudi hranjenje čebel in ne toliko točenje zdravega hranila.

Prijetna in urejena okolica gasilskega doma v Pristavi, ki jo je za srečanje ponudil in organiziral vse potrebno, prvi med gasilci kraja Herman Bogdan, je čebelarjem nudila enkratne pogoje za piknik, druženje in pohod. Udeležba je bila številčna, na srečanje pa se je potrudil tudi najstarejši član. Za pristno hrano je poskrbela že utečena ekipa z našo Viko na čelu, zmagovalko na državnem tekmovanju v kuhanju medenega kotlička in nedavno na tekmovanju na Kamenščaku v praženju krompirja. Odlična hrana in pijača sta ustvarili prijetno vzdušje za druženje in klepet udeležencev. Za boljšo prebavo, pa so se odpravili še na sprehod na kakšnih kilometer in pol oddaljeno posest člana s čebelnjaki in bajerjem, kjer se je druženje nadaljevalo. Otroke je gostitelj piknika, dolgoletni član društva, Herman, popeljal z malim čolnom po bajerju med cvetočimi lokvanji. Po vrnitvi na izhodišče ob gasilskem domu, pa se je vesela druščina posladkala z domačimi pogačami, ki jih je ustvarila gospa Jelka iz sosednje gostilne, postrežena pa je bila tudi kava, da ne bi koga premagal spanec.

Druženje pa je bila tudi prilika, da je gost Vlado Vogrinec, predsednik ČZD Maribor, domačemu društvu in njegovemu predsedniku Branku Bratinščaku, predal zahvalo, za prispevek društva ob izdelavi in odkritju kipa dr. Filipa Trče, očeta moderne apiterapije. Prisotni podpredsednik ČZ Slovenije, Janez Vencelj, sicer dolgoletni član društva, pa je dal prednost prijetnemu klepetu in pristnemu druženju s kolegi.

Naj medi!

G.J.



Več v Družabno