Trofeja za Zlato radgonsko penino Selection brut v Londonu

Zlata radgonska penina Selection brut je na mednarodnem ocenjevanju Glass of Bubbly v Londonu prejela trofejo, najvišje priznanje v kategoriji

Prlekija-on.net, sreda, 30. oktober 2019 ob 10:06
Trofeja za Zlato radgonsko penino Selection brut

Trofeja za Zlato radgonsko penino Selection brut

Letos je v Londonu tretjič zapovrstjo potekalo ocenjevanje »Glass of Bubbly« (kozarec penečega). Gre za edinstveno ocenjevanje šampanjcev in penečih vin, ki pridobiva na pomenu in postaja eno najprestižnejših ocenjevanj penečih vin. Vina ocenjuje več kot petdeset sodnikov in to večkrat, saj se jih najprej razporeja v opisne kategorije, v katerih se jih nato ponovno ocenjuje. Sodelujoča peneča vina prihajajo s celega sveta, poleg evropskih držav (Francija, Italija, Nemčija, Anglija itd.) tudi iz Južne Afrike, Nove Zelandije, Japonske, ...

Med sodelujočimi penečimi vini so bile tudi penine Radgonskih goric, ki so se zelo dobro odrezale, med njimi najbolje Zlata radgonska penina Selection brut, ki je osvojila t. i. trofejo (pokalna zmagovalka) v kategoriji »zesty & zingy« - vino s citrusno noto in jasno izraženo živostjo in energijo.

Preostale nagrade penin Radgonskih goric:

  • Zlata medalja v kategoriji »Forget me not« (ne pozabi me): Pet-Nat Renina, brut
  • Srebrna medalja v kategoriji »Light & Fruity« (lahkotno in sadno): Zlata radgonska penina rose, suho
  • Srebrna medalja v kategoriji »Zesty & Zingy« (energična in živahna): Zlata radgonska penina Selection, sans dosage
  • Srebrna medalja v kategoriji »Sea Breeze« (morski piš): Zlata radgonska penina, brut nature 2012
  • Srebrna medalja v kategoriji »Sea Breeze« (morski piš): Zlata radgonska penina, suho

Zlata radgonska penina Selection, brut

Grozdje za penino Selection prihaja z najboljših leg v radgonskih goricah. S pomočjo posebne selekcijske optične mize se odstranijo vse poškodovane ali nedozorele jagode. To je skrajni domet sodobne tehnologije in slovitih stoletnih leg.

Selection brut nam prinaša brioš in cvetove citrusov v vonju ter izjemno eleganco okusa, ki sporočijo, da je pred nami izrazito aperitivna penina na najvišji možni ravni.



Več v Gospodarstvo