Obe ljutomerski ekipi premagali aktualne prvake

Aktualni prvaki KK Sistemorg Beltinci so se pomerili z obema ljutomerskima ekipama in obakrat izgubili

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. november 2019 ob 21:43
Pomurska košarkarska liga

Pomurska košarkarska liga

Pretekli vikend so bile na sporedu štiri tekme Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige: aktualni prvaki KK Sistemorg Beltinci so se pomerili z obema ljutomerskima ekipama in obakrat izgubili, košarkarji KK Lindau Lendava so na domačem terenu premagali sosede iz Bistrice, na Soboškem derbiju med ŠD Murska Sobota in KD NONA Sobota pa so po napetem zaključku slavili izkušenejši košarkarji None.

KK Sistemorg Beltinci 56 : 61 KD Ljutomer
16:19, 16:12, 10:17, 14:13
Bojnec 19, Ulaga 14; Copot A. 20, Copot J. 18, Bot 10

Domačini v beltinški "žuti" dvorani so kot zadnja ekipa letošnje izvedbe PKL dočakali prvo tekmo. Razpored jim je namenil nasprotnike iz Ljutomera, ki so prišli na tekmo pripravljeni in motivirani, da se maščujejo za poraz v lanskem finalu. Domačini pa so prišli v okrnjeni zasedbi, nekoliko zaspano, neuigrano in nepripravljeno. Že v prvi četrtini so dali gostje vedeti, da gre za resno ekipo z resnimi nameni. Začele so deževati trojke, glavna akterja sta bila Štrakl in A. Copot. Domači - videl se je presežek kilogramov, »manjko kisika v telovadnici« ter poškodbe preko leta in nepripravljenost na težko borbo za zmago. Tekma je bila taktična, prava poslastica za ljubitelje izgubljenih žog in zgrešenih metov.

Kljub vsemu temu so domačini držali korak s hitrimi Prleki - v prvem polčasu predvsem po zaslugi Ulage (ki ga življenje dvigovanja uteži žal ni pripravilo na zahtevnost celotne košarkarske tekme), v drugem pa po zaslugi Ferčaka in Bojneca, ki sta z izkušenimi potezami navduševala vse tri navijače. No, na koncu so bili gostujoči košarkarji vendarle prevelik zalogaj za domačine. V zadnjih minutah je za trenutek izgledalo, kot da bi lahko Beltinčani ukradli zmago, v večini ostalih trenutkov pa temu ni bilo tako. Če povzamemo, zaslužena zmaga gostov (končni rezultat 56:61), fer tekma z obeh strani, tudi sodnika sta dobro opravila svoje, Beltinčani pa so se šli pripravit na drugi del vikenda, tekmo ki jih je čakala čez slabih 16 ur v Ljutomeru proti mestnim rivalom njihovih tekmecev s petkovega večera.

KK Lotmerk 74 : 69 KK Sistemorg Beltinci
16:16, 16:18, 22:16, 20:19
Berce 27, Topolnik 20; Lebar 15, Ferčak 13, Novak 12

Beltinški košarkarji so se po petkovem večernem porazu proti KD Ljutomer v soboto popoldne odpravili na gostovanje v prestolnico Prlekije, kjer jih je čakal obračun s KK Lotmerk. Domačim je od standardnih članov ekipe manjkal le Preglej, gostje so za razliko od petka pogrešali Ulago in Kukla, a imeli zato v postavi lani prvega strelca lige Novaka in branilca Lebara, ki sta dan prej manjkala.

Ljutomerčani so tekmo odprli z agresivno obrambo po celotnem igrišču in z nekaj zadetimi meti (od tega 10 točk Berceja) hitro pobegnili na 8 točk prednosti (14:6). Pri gostih je v igro nato vstopil Novak, za katerega domači niso imeli prave rešitve v obrambi, zato so se Beltinčani približali, po trojki Lebara v zadnji minuti pa tudi izenačili. K temu je veliko pripomogla conska obramba, proti kateri se Ljutomerski košarkarji niso znašli. Druga četrtina se je nadaljevala podobno, kot se je prva končala: domači so igrali v krču, gostje pa tega niso uspeli povsem izkoristiti, največ so povedli le za tri točke, ob polčasu pa vodili za dve.

Prleki so v tretjo četrtino vstopili kot prerojeni in s conskim presingom ter agresivno obrambo kradli žoge nasprotnikom. Hkrati so tudi zadevali odprte mete in z delnim izidom 17:0 povedli za 15 točk. V tistem trenutku so bile njihov največji problem osebne napake visokih igralcev, saj pogosto niso mogli drugače zaustaviti Beltinških centrov. Žuti so do konca četrtine zaigrali bolje in se znova približali na štiri točke zaostanka.

Zadnjo četrtino so znova odlično začeli domači in spet povedli za 13, toda gostje se niso predali. Do osme minute je razlika ostajala okoli 8 točk. Pri domačih je zaradi pete osebne napake najprej obsedel Godec, kasneje pa še Horvat Kovač. Ko so se Beltinčani na začetku zadnje minute približali na 4 točke razlike, je pomembno trojko zadel Topolnik. Zaključek tekme je bil kljub temu živčen, saj so domači v zadnji minuti storili še nekaj neumnosti (trojka Lebara pod osebno napako, tehnična napaka ...), a zmaga je ostala v Ljutomeru.

KK Lindau Lendava 85 : 75 ŠD Tropicano Bistrica
25:15, 21:22, 26:16, 13:22
Frančič 19, Tkalec 17, Rantaša 12; Trstenjak 36, Laci B. 15

Na prvo domačo tekmo za KK Lindau Lendava, na kateri so se pomerili s sosedi iz Bistrice, sta obe moštvi prišli nekoliko oslabljeni, brez nekaj nosilcev igre (D. Balažica in G. Farkaša pri Bistrici in T. Hozjana pri Lendavi), toda to ni vplivalo na športni naboj med igro, saj je tekma cel čas potekala borbeno, zbrano in z veliko želje po uspehu obeh moštev.

Začetek je pripadel domačinom, ki so bili nekoliko bolj zbrani in odločni, uspešno zaustavljali nasprotnika ter dobro zaključevali napade. Prvo četrtino so končali s prednostjo 10 točk in to prednost cel čas zadrževali na podobni ravni. Tako so polčas zaključili z 9 točkami naskoka.

Tudi v tretji četrtini se je dobra igra domačih nadaljevala, gostje so težko prišli do metov, saj so Lendavčani najnevarnejšega strelca gostov Trstenjaka zaustavili s kolektivno obrambo in končali tretjo četrtino z visoko prednostjo 19 točk.

Zadnja četrtina bi morala le biti formalnost, toda gostje so z nekaj uspešnimi napadi in zadetimi meti za tri rezultat hitro zmanjšali in v šesti minuti zaostanek zmanjšali na le dve točki. Po minuti odmora so domačini odločneje pristopili k igri in z dobro obrambo in zadetimi koši uspešno zaključili tekmo v svojo korist.

ŠD Murska Sobota 72 : 76 KD NONA Sobota
18:20, 15:14, 12:19, 27:23
Jablanovec 17, Lalovič, Radonjič in Zver po 13; Bilić J. 32, Otopal 18, Ficko 12

Prvi soboški derbi PKL se je odvijal 10.11.2019 v dvorani Ekonomske šole Murska Sobota med domačo ekipo ŠD Murska Sobota in gosti KD Nona Sobota, v prijetnem ambientu in ob zavidljivem številu obiskovalcev, katerega se ne bi branil tudi marsikateri izmed klubov, ki igrajo ligo višje. Na vsaki klopi se je zbralo po 9 igralcev, žal pa se je na tekmi pojavil le en sodnik.

Prva četrtina se je končala z rezultatom 20:18 za goste. Nobena ekipa si v prvi četrtini ni zmogla ustvariti večje razlike, največ so vodili košarkarji None za 5 točk. Drugo četrtino so boljše začeli domači košarkarji in si prav tako ustvarili 5 točk razlike v svojo korist, vendar so do konca četrtine gostje uspeli izničiti prednost domačih. Na odmor so košarkarji None odšli s točko prednosti pri rezultatu 33:34.

Napeta tekma se je v tretji četrtini prevesila v korist košarkarjev None, ki so povedli za visokih 13 točk pri rezultatu 40:53, vendar so v domačem taboru pred zadnjo četrtino znižali zaostanek na 8 točk. Tako so košarkarji ŠD MS v zadnjo četrtino stopili v upanju da se uspejo gostom čim bolj približati ter iztržiti pozitiven rezultat. S 7 zadetimi trojkami v zadnji četrtini so se minuto pred koncem gostom res približali na točko zaostanka, na kar so še prestregli žogo, vendar pa žal zgrešili odprt protinapad, ki bi jih pol minute pred koncem tekme popeljal v vodstvo. Na drugi strani so košarkarji None s trezno glavo najprej zadeli en prosti met, nato dobili skok po zgrešenem drugem prostem metu ter zadeli koš, s katerim so se oddaljili za 4 točke 6 sekund pred koncem tekme.

Najboljši strelec tekme je bil košarkar None, še v lanski sezoni igralec ŠD Murska Sobota, Bilić Jure z 32 točkami, pri domači ekipi pa je kar 5 igralcev preseglo dvomestno številko.

Lestvica PKL po odigranem 3. krogu:

Pomurska košarkarska liga

Tekme prihodnji vikend:

KD Ljutomer : KK Lotmerk
sobota, 16.11.2019 ob 19.00, ŠIC Ljutomer

KK Sistemorg Beltinci : ŠD Murska Sobota
sobota, 16.11.2019 ob 19.15, OŠ Beltinci

KD NONA Sobota : KK Lindau Lendava
nedelja, 17.11.2019 ob 10.00 OŠ 3 Murska Sobota



Več v Šport