Znano je, koliko denarja je oborožen ropar odnesel iz pošte

Policisti za neznanim storilcem zbirajo obvestila in ponovno pozivajo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije, da jim to sporočite

Prlekija-on.net, četrtek, 21. november 2019 ob 08:451
Rop pošte v Veržeju

Rop pošte v Veržeju

Iz PU Murska Sobota so sporočili, da glede včerajšnjega ropa pošte v Veržeju dopolnujejo s podatkom, da je neznani storilec odtujil okrog 6.800 evrov.

Policisti za neznanim storilcem še vedno zbirajo obvestila in ponovno pozivajo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije, da jim to sporočite.

Neznanec grozil s pištolo in zahteval denar

Po podatkih policije je zaenkrat neznani storilec, ki je bil oblečen v jakno maskirne barve s kapuco, hlače sive barve in obut v črne čevlje vstopil v prostore pošte. Tam je uslužbenki zagrozil s pištolo in zahteval denar. Uslužbenka mu je izročila denar, nakar je s kraja pobegnil.

Vse, ki bi karkoli vedeli o neznanem storilcu, ki se je po vsej verjetnosti kar nekaj časa zadrževal pred pošto, policija prosi, da to sporočite na telefonsko številko 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Rop pošte v Veržeju

Neznanec uslužbenki na pošti v Veržeju zagrozil s pištolo in zahteval denar


Vojska ni sodelovala

Ob ropu so se pojavile informacije, da je pri iskanju storilca pomagala tudi vojska z avtomatskimi puškami. Generalna policijska uprava (GPU) je objavila pojasnila pomočnika komandirja policijske postaje Ljutomer, da je naloga vojakov varovanje meje in da pri aktivnostih policije glede oboroženega ropa ne sodelujejo.

Predstavnik za stike z javnostmi Slovenske vojske Marjan Sirk pa je pojasnil, da so ob ropu aktivirali vse policijske patrulje, med katerimi sta bili tudi dve mešani patrulji za nadzor meje, v vsaki izmed njih pa je bil po en vojak, vendar vojaki niso izvajali nobenih aktivnosti v zvezi z ropom.



Več v Črna kronika