Poraz za Ljutomerčane v Murski Soboti, Lendava z novo domačo zmago

Ljutomerčani so imeli nekaj težav s poškodbami, saj sta v njihovi zasedbi manjkala prva strelca, brata Copot

Prlekija-on.net, četrtek, 28. november 2019 ob 08:18
ŠD Murska Sobota je tokrat bila premočna za KD Ljutomer

ŠD Murska Sobota je tokrat bila premočna za KD Ljutomer

V petem krogu Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige sta bili na sporedu dve tekmi. Košarkarji KD Ljutomer so se oslabljeni odpravili na gostovanje k ŠD Murska Sobota in izgubili, ekipa KK Lindau Lendava pa je premagala lanske prvake KK Sistemorg Beltinci.

ŠD Murska Sobota 85 : 67 KD Ljutomer
19:16, 23:18, 15:15, 28:18
Zver 35, Žilavec 21, Pavel 13; Kosi 17, Bogša in Zemljič po 12

V nedeljo 24.11. 2019 je ŠD Murska Sobota gostila KD Ljutomer. Pri domačinih so prišli vsi nosilci igre, medtem ko so gostje imeli nekaj težav s poškodbami, saj sta v njihovi zasedbi manjkala prva strelca, brata Copot.

Tekmo so bolje pričeli gostje in povedli z 10:3. Napad domačim ni nikakor stekel. Komaj po petih minutah igre sta se razigrala Zver in Žilavec. Gostje so imeli veliko težav z obrambo pod košem, naredili so tudi veliko osebnih napak. Prvo četrtino so kljub težavam v napadu dobili domači s 19:16. V drugi četrtini se je domači trener odločil za consko obrambo in zadel je v polno. Košarkarjem Ljutomera met ni stekel, v obrambi pa so delali veliko osebnih napak. Nezaustavljiv je bil Zver, ki je zadel tudi veliko metov pod osebno napako. Polčas se je končal s rezultatom 42:34.

Tretja četrtina je bila izenačena. Ljutomerčani so poskušali razbiti consko obrambo z meti iz razdalje, a so se domači dobro upirali. Peto osebno napako je pri gostih dobil Zemljič, kar je pozvročilo še dodatno luknjo v obrambi pod košem. V četrto četrtino so domačini vstopili s prednostjo 8 točk. Prvih pet minut zadnje četrtine so gostje poskušali ujeti priključek, a se domačini niso dali. Prleki so hitro izpolnili bonus, domači pa so to izkoristili in tekmo mirno pripeljali do konca. 

KK Lindau Lendava 66 : 59 KK Sistemorg Beltinci
17:13, 19:20, 12:10, 18:16
Rantaša 17, Tkalec 15, Horvatič S. 14; Bojnec 15, Kukel 14, Ulaga 12

Gostje iz Beltincev so prišli v Lendavo z nekoliko okrnjeni moštvom, saj jim sodelovanje v PARKL ligi ne dopušča  igranja na dveh nivojih s popolnim moštvom, ptujska liga pa jim je verjetno prioriteta. Kljub temu pa so gostje upali, da bodo iz Lendave šli s popolnim izkupičkom, s čimer pa se domačini niso strinjali.

Tekma se je pričela za Lendavčane zelo uspešno, saj so prva dva napada zaključili s trojkami in čez nekaj časa povedli že za 13 točk. Gostje so bili nekoliko utrujeni in le ob koncu četrtine zaigrali bolje ter znižali rezultat na 4 točke zaostanka.

V drugi četrtini je bila igra obeh moštev izenačena, saj sta se izmenjevali v vodstvu, pred polčasom pa so domači uspeli zadeti za tri točke in zaključiti polčas s tremi točkami prednosti.

Ob začetku drugega polčasa so domači spet ušli na 11 pik ter s kombinatorno in zanesljivo igro obdržali  prednost 5 točk.
Izkušeni gostje so upali, da bodo v zadnji četrtini z nekoliko agresivnejšo igro izničili prednost nasprotnikov in zmagali, toda domači so pokazali borbeno in preudarno igro ter zasluženo premagali dobro moštvo iz Beltincev.

Tekma je bila prava prvenstvena, moštvi sta zadeli po 7 trojk ter prikazali gledljivo igro.

Pari 6. kroga PKL

ŠD Murska Sobota : KK Lotmerk
Sobota, 30.11.2019 ob 18.00, Ekonomska šola MS

KK Sistemorg Beltinci : ŠD Tropicano Bistrica
Sobota, 30.11.2019 ob 19.15, OŠ Beltinci

KK Lindau Lendava : KD Ljutomer
Nedelja, 1.12.2019 ob 11.00, DSŠ Lendava