Dom starejših občanov Ljutomer praznoval 18. letnico delovanja

Zbrali so se stanovalci, zaposleni in gostje ter proslavili 18-letnico delovanja doma

Prlekija-on.net, četrtek, 28. november 2019 ob 15:42
18 let DSO Ljutomer

18 let DSO Ljutomer

V večnamenskem prostoru Doma starejših občanov Ljutomer so se v sredo, 27. novembra, zbrali stanovalci, zaposleni in gostje ter proslavili 18-letnico delovanja doma.

Uvodoma je prisotne pozdravil direktor doma mag. Tomislav Nemec in navedel, da je dom doslej skupno sprejel 1.092 stanovalcev ter tako ves čas, kot tudi danes, uspešno izpolnjeval svoje poslanstvo. Danes so v domu trije stanovalci, ki so v domu že od vsega začetka. Prisotne je pozdravil tudi predstavnik stanovalcev Anton Heric, ki se je v imenu stanovalcev, osebju zahvalil za kakovostno nego in oskrbo. Izmed gostov sta udeležence pozdravila tudi msgr. Izidor Veleberi in Marija Gjerkeš Dugonik, ki se je spominjala časov, ko se je dom gradil.

V zanimivem programu, ki ga je povezoval Branko Hrga in katerega rdeča nit je bila »polnoletnost doma«, so sodelovali tudi stanovalci, zaposleni in njihovi otroci. V svojem nastopu so se spominjali svojega 18. rojstnega dne in povedali, kaj je takrat in danes pomenilo biti polnoleten.

V programu je sodeloval tudi domski pevski zbor stanovalcev Jesen, ki ga vodi Marijan Jelen. Vsi pa so z navdušenjem prisluhnili Kvintetu Aeternum, ki je s svojim ubranim petjem dal prireditvi še poseben pečat. Pravo rojstno dnevno vzdušje pa so udeleženci lahko doživeli tudi tako, da so se posladkali s slavnostno torto, ki so jo pripravili v domski kuhinji.



Več v Kultura in izobraževanje