Predlog osnutka Odloka o proračunu Občine Sv. Jurij ob Ščavnici za leto 2020 ni dobil podpore svetnikov

Glede izgradnje vrtca Sonček še vedno daleč od soglasja

Branko Košti, četrtek, 28. november 2019 ob 18:53
9. redna seja OS Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

9. redna seja OS Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

V torek, 26. novembra, je potekala 9. redna seja Občinskega sveta Občine Sv. Jurij ob Ščavnici, na kateri so svetniki in svetnice, med drugim, obravnavali predlog osnutka Odloka o proračunu Občine Sv. Jurij ob Ščavnici za leto 2020.

Zapletlo se je že pri potrjevanju dnevnega reda. Potem, ko je župan Anton Slana z dnevnega reda umaknil 12. točko – Obravnava in sprejem sodne poravnave, je predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Ivan Fras, v imenu komisije predlagal na dnevni red imenovanje predstavnikov Občine v Svet javnega zavoda Pomurske lekarne, člana v Komisijo za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in člana Senata za reševanje pritožb zoper delo policistov. Kljub temu, da župan predlagane točke ni uvrstil na dnevni red, so svetniki z devetimi glasovi za in enim vzdržanim, dnevni red potrdili.

Pri razpravi o predlogu osnutka Odloka o proračunu za leto 2020, je bilo, pričakovano, največ govora okrog izgradnje vrtca Sonček. Poslušali smo že velikokrat izrečene argumente, stališča in mnenja obeh strani, župana in predvsem predstavnikov svetniške skupine Naprej, vendar so tudi tokrat ostali na različnih bregovih. Zadržke do predloga proračuna je podal tudi Odbor za proračun in predlagal svetnikom, da predlog proračuna zavrnejo. To se je tudi zgodilo, saj je proti glasovalo šest članov OS, za trije, eden se je vzdržal.

V nadaljevanju seje so svetniki obravnavali in potrdili Elaborat o oblikovanju cen izvajanja storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb ravnanja z odpadki na območju občine Sveti Jurij ob Ščavnici za leto 2019 in 2020.

V nadaljevanju si lahko ogledate posnetek celotne seje.



Več v Politika