Dobrodelni koncert Župnijske Karitas Mala Nedelja

Z zbranimi prispevki bodo lajšali stiske najrevnejših družin in posameznikov v župniji

Branko Košti, nedelja, 1. december 2019 ob 14:08
Dobrodelni koncert Župnijske Karitas Mala Nedelja

Dobrodelni koncert Župnijske Karitas Mala Nedelja

Dobrodelni koncert Župnijske Karitas Mala Nedelja, je v petek, 29. novembra, v dvorano kulturnega doma, privabil številne obiskovalce z željo zbrati nujno potrebna sredstva za lajšanje stisk najrevnejših družin in posameznikov v župniji.

V zahvalo za njihov dobrodelni prispevek, so jim člani Župnijske Karitas, v sodelovanju z osnovno šolo in Kulturnim društvom Anton Krempl, pripravili čudovit večer pesmi in plesa. V programu, povezovala sta ga Sara in Matic Munda, so zaigrali in zapeli mlada harmonikarja Eva Zmazek in Andrej Bunderla, Nuša Cimerman, Ljudski pevci okoliških vasi Gomile in ljudske pevke Soside, Pürgaška deca pa so zaplesala splet ljudskih plesov. Na značilen, nekoliko šaljiv način sta svojo dobrodelnost predstavila Franček in Micika, čarobno presenečenje za obiskovalce pa je pripravil čarodej Luka Lovrec.

Farni župnik Srečko Fras, predsednik Župnijske Karitas, je spregovoril o pomenu dobrodelnosti in se zahvalil za trud svojim sodelavcem, dolgoletnemu cerkvenemu pevcu Francu Bitežniku pa izročil priznanje škofa msgr. Petra Štumpfa za 60 let petja v cerkvenem pevskem zboru. Zbrane je nagovorila tudi koordinatorica prostovoljstva Škofijske Karitas Murska Sobota dr. Jasmina Kolbl.

Zaključek koncerta je bil prav tako glasbeno obarvan. Prijetne zvoke iz svojih tamburic so izvabili Lotmerški tamburaši Kluba prleških babic iz Pristave, zapela sta otroško mladinski in odrasli cerkveni pevski zbor, za konec so z vsemi nastopajočimi na odru zapeli tudi obiskovalci v dvorani.

Pohvalne in spodbudne besede prostovoljcem karitasa je izrekel predsednik KS Mala Nedelja Boštjan Žerdin, vodja Župnijske Karitas Bernarda Žnidarič se je zahvalila sponzorjem, nastopajočim in obiskovalcem za njihove prispevke; skupaj se jih je nabralo za 1.300 evrov.

Programu je pred kulturnim domom sledilo druženje nastopajočih in obiskovalcev ob sladkih dobrotah in toplih napitkih.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje