Skupaj s Sosidami – ljudskimi pevkami stopili v praznični december

Otroci iz vrtca Mala Nedelja so letos malo drugače stopili v praznični december, in sicer so jih v ta čas popeljale Soside - pevke ljudskih pesmi iz domačega kraja

Prlekija-on.net, sreda, 4. december 2019 ob 09:30
Soside v vrtcu Mala Nedelja

Soside v vrtcu Mala Nedelja

Pred nami je mesec december, ki že v samem začetku prične dobivati praznični pridih. Mesta se kaj hitro odenejo v praznične luči, po radijih se začnejo vrteti naše najljubše božične pesmi, ki pričarajo praznično vzdušje in brezskrbno otroštvo.

Otroci iz vrtca Mala Nedelja so letos malo drugače stopili v praznični december, in sicer so nas v ta čas popeljale Soside - pevke ljudskih pesmi iz domačega kraja, ki so ob njihovem obisku v vrtec prinesle veliko naravnega materiala iz katerega so skupaj z otroci izdelovale okraske kot so jih izdelovali nekoč.

Iz koruznega ličkanja in posušene slame ter iz sirke so izdelovali zvezdice. Orehe so ovijali v srebrn papir, iz belih bučnih semen so nastale zvezdice, iz papirja različne girlande, svečke, iz krep papirja rože...Ob vsem tem predprazničnem ustvarjanju pa ni manjkala ljudska pesem, ki nas je popeljala v najbolj čaroben mesec leta.

Ohranjanje tradicije je ena najbolj odgovornih nalog človeštva in v našem vrtcu se letos še posebej trudimo, da ta del kulturne dediščine približamo otrokom. Stari običaji in ljudska pesem namreč ne smejo iti v pozabo, vsak pa lahko poskrbi za njen obstanek, še posebej s takimi dogodki kot je bil današnji.

Zapisala: Ksenija Kolar Švarc, pedagoški vodja vrtca
Foto in video: Vrtec Mala Nedelja



Več v Najmlajši