V Ljutomeru poteka jubilejni, 20. turnir v spomin na Janka Makoterja

Turnir se neprekinjeno organizira od leta 2000, danes pa je to eden najmočnejših turnirjev v tem delu Evrope

Prlekija-on.net, sobota, 7. december 2019 ob 12:07
20. memorial Janka Makoterja

20. memorial Janka Makoterja

V soboto, 7. decembra, v Ljutomeru poteka 20. memorial Janka Makoterja v malem nogometu v športni dvorani ŠIC. Tekme se igrajo že od 9. ure, finale pa je predviden ob polnoči. Podroben spored lahko vidite spodaj.

KMN Meteorplast deluje že več kot tri desetletja, ustanovitelj in prvi predsednik kluba pa je bil Janko Makoter, ki je druščino sošolcev in prijateljev njegovega sina Saša povezal v dobro organiziran klub. KMN Meteorplast je že v uvodnih letih svojega delovanja dosegal odlične rezultate tako v državnem prvenstvu, kot tudi na domačih in mednarodnih turnirjih. Zmag in uspehov se je znal vedno veseliti tudi Janko Makoter, katerega življenjska pot se je prehitro, tragično, končala leta 1999.

Njegovo vlogo v klubu je prevzel sin Saša, ki se je ob podpori mame Milice in družinskega podjetja odločil, da bo nadaljeval začrtano strategijo kluba, v spomin na očeta pa je skupaj s prijatelji leta 2000 organiziral 1. mednarodni turnir v malem nogometu, danes futsalu. Turnir se tako neprekinjeno organizira od leta 2000, danes pa je to eden najmočnejših turnirjev v tem delu Evrope. Na turnirjih v spomin na Janka Makoterja so nastopali tako najboljši slovenski igralci futsala, kot tudi mnogi reprezentanti, tudi člani zlatih generacij slovenskega reprezentančnega nogometa.

Letos, v soboto, 7. decembra, je tako v dvorani ŠIC Ljutomer na sporedu jubilejni, 20. turnir v spomin na našega predsednika.

Vodstvo KMN Meteorplast se je odločilo, da za jubilejni turnir pripravi najvišji denarni sklad doslej. Najboljše štiri ekipe si bodo razdelile kar 3.500 evrov, znova pa bodo tako za ekipe, kot tudi posameznike, pripravljeni izredno lepi pokali.

Spodaj je nekaj dopoldanskih utrinkov in razpored, več pa sledi v nedeljo.

Sobota je dan za Futsal v Šic dvorani!

Objavil/a KMN Meteorplast Ljutomer dne Četrtek, 05. december 2019