Tretjič zapored zmagala ekipa SM Team Ljutomer

Na jubilejnem 20. mednarodnem memorialu Janka Makoterja v malem nogometu je nastopilo 18 ekip iz Hrvaške, Srbije in Slovenije

Prlekija-on.net, nedelja, 8. december 2019 ob 17:57
Ekipa SM Team

Ekipa SM Team

Na 20. mednarodnem memorialu Janka Makoterja v malem nogometu, ki je v Ljutomeru potekal to soboto, 7. decembra, je nastopilo 18 ekip iz Hrvaške, Srbije in Slovenije. Tretjič zapored je zmagala ekipa SM Team Ljutomer, ki je bila v finalu po kazenskih strelih z 12:11 boljša od ekipe RC Trcko s Ptuja. Tretje mesto so zasedli Kozli iz Kopra, četrto pa je bilo Smederevo iz Srbije.

Najboljši strelec je bil Elvis Ramadani iz Smedereva s 7.zadetki, najboljši igralec Žiga Čeh iz SM Teama Ljutomer, najboljši vratar pa Miha Pšajd iz ekipe RC Trcko Ptuj. Najbolj disciplinirana ekipa je bila mlada ekipa Meteorplasta iz Ljutomera.

Eden najmočnejših turnirjev v tem delu Evrope

KMN Meteorplast deluje že več kot tri desetletja, ustanovitelj in prvi predsednik kluba pa je bil Janko Makoter, ki je druščino sošolcev in prijateljev njegovega sina Saša povezal v dobro organiziran klub. KMN Meteorplast je že v uvodnih letih svojega delovanja dosegal odlične rezultate tako v državnem prvenstvu, kot tudi na domačih in mednarodnih turnirjih. Zmag in uspehov se je znal vedno veseliti tudi Janko Makoter, katerega življenjska pot se je prehitro, tragično, končala leta 1999.

Njegovo vlogo v klubu je prevzel sin Saša, ki se je ob podpori mame Milice in družinskega podjetja odločil, da bo nadaljeval začrtano strategijo kluba, v spomin na očeta pa je skupaj s prijatelji leta 2000 organiziral 1. mednarodni turnir v malem nogometu, danes futsalu. Turnir se tako neprekinjeno organizira od leta 2000, danes pa je to eden najmočnejših turnirjev v tem delu Evrope. Na turnirjih v spomin na Janka Makoterja so nastopali tako najboljši slovenski igralci futsala, kot tudi mnogi reprezentanti, tudi člani zlatih generacij slovenskega reprezentančnega nogometa.

Vodstvo KMN Meteorplast je za jubilejni turnir pripravilo najvišji denarni sklad doslej, znova pa so tako za ekipe, kot tudi posameznike, pripravili izredno lepe pokale.



Več v Šport