Združeni glasbeniki poskrbeli za božični hit v prekmurščini

Pisana paleta prekmurskih glasbenikov je z izvedbo nove božične pesmi dokazala, da glasba gradi mostove med različnimi narodi in promovira mir ter srečo za vse ljudi

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. december 2019 ob 10:48

Ob prihajajočih prazničnih dnevih vam bo donela nova božična pesem v prekmurščini, za katero je poskrbela kopica znanih izvajalcev. Romska skupina Gitano Bend iz Gomilice je združila moči s številnimi glasbenimi talenti iz naših koncev, ki so tako ustvarili pesem z naslovom "Mejren božič - srečen božič".

V pesmi sodelujejo solisti: Saša Matajič, Tjaša Cigut in Franc Gorza ter ansambli: Zlata žila in Nina Brasseur, Weekend Band, Skupina Prestiž in Tajda Nemec, Ansambel Aktual, Skupina Tropik in Duo Amadeus.

Dokaz, da glasba združuje

Tekst za pesem v prekmurskem jeziku je napisal Drago Horvat, uglasbila sta jo Mirko Šarkezi in Ludvik Horvat, člani skupine Gitano Bend. Za aranžma sta poskrbela Goran in Roman Sarjaš. Najnovejši božični hit so posneli v studiu Art Music Records, glavni sponzor pa je bilo podjetje ATP.

Pisana paleta prekmurskih glasbenikov je z izvedbo nove božične pesmi dokazala, da glasba gradi mostove med različnimi narodi in promovira mir ter srečo za vse ljudi.

Ob tem vsem želijo MEJREN IN SREČEN BOŽIČ ter obilo užitka ob poslušanju nove pesmi.