KD Ljutomer in KK Lotmerk ob koncu leta na vrhu lestvice

Košarkarji KK Lotmerk so v zadnjih sekundah prišli do zmage v Lendavi

Prlekija-on.net, sreda, 11. december 2019 ob 23:15
Preglej je bil najboljši strelec pri KK Lotmerk

Preglej je bil najboljši strelec pri KK Lotmerk

V zadnjem krogu Radenska Naturelle PKL v letošnjem koledarskem letu sta bili odigrani dve tekmi, obe pa sta se končali z napeto končnico. Beltinčani so po podaljšku za točko premagali KD NONA Sobota, košarkarji KK Lotmerk pa so v zadnjih sekundah prišli do zmage v Lendavi.

KD NONA Sobota 62 : 63 KK Sistemorg Beltinci
17:18, 7:11, 16:13, 20:18, 2:3
Bilić J. 17, Otopal 14; Ulaga in Kukel po 19

Derbi je derbi, ne glede na stanje na lestvici enih ali drugih. Tudi ta zadnji je bil rezultatsko zanimiv do samega konca z zmago žutih v podaljšku. Stanje igralskega kadra je bil pokazatelj, da vseeno ne gre za normalno tekmo PKL (9 Sobočancev proti 8 Beltinčanom). Gre za tekmo ekip, ki sta v zadnjih sezonah serijsko osvajali PKL, njuna srečanja pa so bila vedno zanimiva. Včasih manj kakovostna, a zanimiva prav vedno.

Domači trener Lukač je začel z dokaj nevsakdanjo a nadvse zanimivo prvo peterko (Vogrinčič, Otopal, Kuzmič, J. Bilić in Žigo), na drugi strani pa gostujoči trener Gerenčer z dokaj nizko, a hitro postavo (Ulaga, Lebar, Hercan, M. Kukel in Ferčak), čeprav mu ob odsotnosti prvega centra Novaka kaj drugega niti ni preostalo.

Prva četrtina je potekala dokaj izenačeno. Nobena od ekip si ni priigrala vidnejše prednosti, še najvišjo so imeli gostje dve minuti do konca ob rezultatu 13:18. Do konca četrtine so domači znižali na 17-18. V tem obdobju sta najbolj izstopala po točkah pri domačih J. Bilić s šestimi točkami in Ulaga pri gostih z osmimi točkami.

Drugo četrtino je odlično začel Lebar in s začetnimi petimi točkami Beltince popeljal na +6, Kukel nato takoj na +8. Domači so vzeli minuto odmora, saj v prvih štirih minutah niso dali niti točke. V naslednjih štirih minutah delni izid 2-0. Do konca četrtine so eni in drugi dali še nekaj točk, rezultat četrtine pa izjemo nizek (7:11). Rezultat ob polčasu 24-29.

Drugi polčas domači odprejo dosti boljše, hitro dajo dva koša in se približajo na vsega točko razlike, a so lanski prvaki odgovorili z enako mero dveh zaporednih košev. Spet do konca četrtine izenačena tekma, gostom se ni uspelo retultatsko odlepiti, domači pa se tudi niso uspeli povsem približati, da bi goste lahko tudi prehiteli. Retultat po koncu tretje četrtine je bil 40:42.

Zadnja četrtina je bila po pričakovanjih, glede na potek tekme, odprta in izredno izenačena. V tretji minuti so domači spet povedli (45:44), a so gostje vrnili z dvema trojkama in spet ušli na +5. Sledilo je šest zaporednih točk Sobočancev in spet +1 za domače (6. minuta). Gostje spet "zalepijo" trojko (njihova tretja zaporedna v zadnji četrtini) povedejo, Nona izenači izenačimo in spet trojka Beltincev, že četrta zaporedna (tretja zaporedna Hercana). Nato Jure Bilič zniža na točko, Zdene Bilič pa zadane trojko za +2 ob koncu 8. minute zadnje četrtine. Sledita dva zgrešena prosta meta Ulage, a je le ta v naslednjem napadu izenačil na 58:58. Zadnja minuta, Otopal s košem domače pelje v vodstvo z dvema točkama razlike. Na drugi strani ima Ulaga dva prosta meta za podaljške. Tokrat je bil natačnejši kot minuto poprej, zadel oba, izenačil in ekipi popeljal v podaljške. Rezultat ob koncu rednega dela poravnan na 60.

Podaljški pa so bili podobni drugi četrtini, koš Zdeneja  v drugi minuti, trojka Frčoja v zadnji minuti za zmago, vmes pa štirje zgrešeni prosti meti Dore. Zmaga Beltincev z rezultatom 63:62.

KK Lindau Lendava 69 : 73 KK Lotmerk
14:23, 18:12, 19:14, 18:24
Hozjan 18, Zrna 14, Frančič 11; Preglej 22, Gošnjak 14, Črnjavič 13

Ne glede na to, da moštvi nista bili kompletni je bila tekma ves čas izenačena, 30 sekund pred koncem tekme so Lendavčani na krilih Hozjana povedli za točko, toda ponovil se je scenarij iz tekme prejšnjega tedna: kljub temu, da so se dogovorili, da v zadnjem napadu onemogočijo najboljšega strelca gostov Pregleja, so 10 sekund pred sireno pozabili na Tomaža Črnjaviča, ki je s prodorom uspel priti do koša in zadel lahek met za 2 točki ter popeljal svojo ekipo v vodstvo.

Domačim je ostalo še 5 sekund, vendar so z napačno podajo podarili žogo nasprotnikom, ki so v zadnji sekundi zadeli še za 3 točke.

Prihodnji teden bo v ŠIC Ljutomer na sporedu pokalno tekmovanje, ki se ga bodo udeležile ekipe iz PKL in lige PARKL. Vabljeni!

Razpored tekem:

13.30: KK Lotmerk : KK Ptuj mladi
15.30: KK Sladki Vrh : ŠD Ptujska Gora
17.30: MB Vikingi : KK Podčetrtek
19.30: ŠD Kidričevo : KK Adecco Maribor

Lestvica PKL po odigranem 7. krogu:

Lestvica PKL



Več v Šport