Adventni koncert Pihalne godbe občine Dornava na Polenšaku

Zadnjič pod dirigentsko taktirko Zmaga Štebiha, prof,, ki bo po dolgih, veselih, plodnih in nepozabnih 11 letih svoje mesto prepustil novemu dirigentu

Prlekija-on.net, petek, 13. december 2019 ob 18:25
Adventni koncert pihalne godbe občine Dornava

Adventni koncert pihalne godbe občine Dornava

Pihalna godba občine Dornava pod taktirko Zmaga Štebiha, prof. je tudi letos pričarala praznično vzdušje svojim zvestim poslušalcem. V cerkvi na Polenšaku so godbeniki zaigrali v soboto popoldne, 7. decembra. Božična okrasitev in prelepe melodije so poslušalce spremljale v nekaj več kot uro trajajočem koncertu, ki se je zaključil s stoječim aplavzom publike. Koncert so godbeniki pričeli z udarno koračnico nato pa nadaljevali v bolj mirne vode in skozi različne žanrske zvrsti še enkrat dokazali, da se radi lotevajo raznovrstnega programa. Seveda ni manjkalo tudi znanih božičnih melodij kot so Last Christmas, Little Drummer Boy in Jingle Bells ob katerih se je publika veselo pozibavala.

Letošnji adventni koncert je bil zadnji koncert pod dirigentsko paličico Zmaga Štebiha, prof. Po dolgih, veselih, plodnih in nepozabnih 11 letih bo svoje mesto prepustil novemu dirigentu. Tako kot se je uspešno zaključila njegova pot na dirigentski poziciji, tako se je uspešno zaključil tudi Adventni koncert 2019. Za dodatek je godba zaigrala avtorsko koračnico Zmaga Štebiha z naslovom Koračnica 2.0, ki je bila napisana ob 20-letnici pihalne godbe. Koračnica je požela stoječi aplavz. Na melodijo Koračnice 2.0 so letos posneli tudi videospot, ki je dostopen na družabnih omrežjih.

Godbeniki so zelo ponosni, da se njihovim vrstam nenehno pridružujejo novi člani in tokrat so imeli čast predstaviti kar pet novih članov. Tri flavtistke in dva saksofonista. V novo leto bo pihalna godba občine Dornava zakorakala pogumno, z nasmehom na obrazih in velikimi pričakovanji o prihodnosti.

Program je povezoval Matej Zorko.

Foto: Ivan Trunk



Več v Kultura in izobraževanje