Božičkov muzejski vlak sopihal skozi Prlekijo

To zanimivo vožnjo so pri Slovenskih železnicah v decembru pripravili že šesto leto zapored, večina voženj pa je razprodanih, tudi ta skozi Prlekijo

Prlekija-on.net, sreda, 18. december 2019 ob 13:36
Muzejski božičkov vlak v Prlekiji

Muzejski božičkov vlak v Prlekiji

V decembrskem prazničnem času gotovo prav posebno doživetje ponuja muzejski vlak, ki se je v družbi Božička popeljal skozi našo deželo, saj so tudi letos pri Slovenskih železnicah vsem omogočili to vožnjo. V sredo, 18. decembra, se je popeljal skozi Prlekijo, z minutnimi postanki v Moškanjcih, Ormožu, Ivanjkovcih, Ljutomeru in Lipovcih, daljši postanki pa so bili na Ptuju in v Murski Soboti, kjer je Božiček tudi izstopil in obdaril otroke. Vožnja sicer ni bila pretirano božična, saj je te dni pravo pomladno vreme, s soncem in 15 stopinj C.

Kompozicijo Božičkovega muzejskega vlaka sestavljajo parna lokomotiva 33-037 in dvoosni muzejski vagoni s kapaciteto do 240 oseb. Skozi naše kraje bo danes peljal še enkrat: 15:22 Murska Sobota - 15:28 Lipovci - 15:43 Ljutomer - 15:58 Ivanjkovci - 16:11 Ormož - 16:37 Moškanjci - 16:47 Ptuj.

To zanimivo vožnjo so pri Slovenskih železnicah v decembru pripravili že šesto leto zapored, letos vlak vozi že vse od 30. novembra, zadnja vožnja pa bo 24. decembra. Večina voženj je razprodanih, tudi ta skozi Prlekijo. Vlak smo ujeli, ko se je peljal skozi naše kraje, njegovo puhanje pa se je videlo daleč naokrog.



Več v Zanimivosti