V četrtek prvič to sezono smučali, nočna smuka (in sankanje) tudi danes

Ta teden jim je uspelo umetno zasnežiti del smučarske proge v Hranjigovcih na smučišču Globoki klanec. Možno je tudi sankanje.

Prlekija-on.net, petek, 10. januar 2020 ob 12:36
Smučišče Globoki klanec je zaenkrat urejeno v spodnjem delu proge

Smučišče Globoki klanec je zaenkrat urejeno v spodnjem delu proge

Članom Smučarskega kluba Sveti Tomaž je ta teden uspelo umetno zasnežiti del smučarske proge v Hranjigovcih na smučišču Globoki klanec. Prvi smučarji so se tako po hribu lahko spustili v četrtek, v petek pa bo smučišče obratovalo od 17. do 21. ure. Če ne bo odjuge, bodo nato tudi naslednje dni obratovali v tem času ter med vikendi tudi od 9. do 13. ure. Ponoči so zasnežili tudi celotno sankaško progo, tako da je možno tudi sankanje. Kot sporočajo, imajo snega dovolj za celoten mesec, če bo le vreme zdržalo. Za točne informacije se lahko obrnete na vodstvo kluba na telefonsko številko 031318328. Zaenkrat je zasnežen del proge z okoli pol metra umetnega snega, v dolini pa je urejeno tudi parkirišče, ki je pred kratkim bilo asfaltirano.

Progo so v minulih dneh ob ugodnih vremenskih razmerah in ob nočnih temperaturah, ki so se spustile do -10 stopinj C, zasneževali s štirimi snežnimi topovi, vode pa imajo letos v izobilju zaradi deževne jeseni.

 

Objavil/a Smučišče Globoki klanec dne Četrtek, 09. januar 2020


Več v Šport