Pijan voznik na znake policistov ni ustavil, pozneje so ga našli v eni izmed ljutomerskih gostiln

Nočni lov v Ljutomeru: med begom skoraj povozil policista, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,58 mg/l alkohola. Pri varnostnem pregledu osumljenega je bila najdena rjava rastlinska snov, katera je bila zasežena in bo poslana v analizo.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. januar 2020 ob 13:461
Policisti so voznika ustavljali, a ni ustavil

Policisti so voznika ustavljali, a ni ustavil

V nedeljo, malo po 20. uri so policisti Policijske postaje Ljutomer med kontrolo cestnega prometa na relaciji Veščica - Stročja vas zaustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa na znake policistov ni zaustavil, ampak je nadaljeval z vožnjo in ogrožal druge udeležence v prometu. Ker je bilo vozilo najmanj dvakrat pravilno ustavljeno, voznik pa ni upošteval zakonitega policijskega znaka ali ukaza za ustavitev, je bil voznik prisilno ustavljan z uporabo službenega vozila policije. Med zaustavljanjem je voznik zapeljal proti policistu, kateri je odskočil, pri tem pa s svetilko zadel vetrobransko steklo vozila. Voznik je policijsko vozilo obvozil in se po nasprotnem prometnem pasu odpeljal naprej.

Vozilo je bilo naknadno izsledeno v Ljutomeru in zaseženo. Voznik je pobegnil. Policisti so voznika intenzivno iskali in malo pred polnočjo je bil osumljeni prijet v enem od gostinskih lokalov v Ljutomeru. Odvzeta mu je bila prostost. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,58 mg/l alkohola, odrejen je bil tudi strokovni pregled. Pri varnostnem pregledu osumljenega je bila najdena rjava rastlinska snov, katera je bila zasežena in bo poslana v analizo. Policisti pri izvrševanju uradnih nalog niso bili poškodovani.

Zoper 39-letnega voznika je bilo odrejeno pridržanje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog zaradi večih kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa. Podana bo tudi kazenska ovadba za sum storitve kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.



Več v Črna kronika