Ormoški hotel, ki je sameval zadnjih deset let, prodan

Objekt naj bi sedaj z obnovo, ki bo stala okoli pet milijonov evrov, povišali za dve nadstropji, namenjen pa bo zdravstvenemu turizmu - operacijam in estetski kirurgiji

Prlekija-on.net, četrtek, 30. januar 2020 ob 17:392
Hotel Ormož je sameval zadnjih deset let

Hotel Ormož je sameval zadnjih deset let

V centru Ormoža sta se v zadnjih letih prodajali stavbi, ki sta predstavljali prostore nekdanjega Hotela Ormož. Stavbi skupaj merita 4.127 m2 in stojita na zemljiščih v skupni velikosti 3.625 m2. Hotel so zgradili leta 1960, prenovljen pa je bil leta 2008. Stavbi sta samevali zadnjih deset let, ko je takratna družba, ki je upravljala s hotelom, šla v stečaj. Stavbi tako nista bili v uporabi in sta potrebni temeljite prenove. Hotel je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) doslej poskušala prodati že večkrat, izklicna cena pa se je po več neuspelih dražbah zniževala s prvotnih 503.500 na 453.150 evrov, nato na 407.835 evra, sedaj pa je hotel po poročanju Radia Ptuj bil prodan za 285.000 evrov.

Kot še poroča Radio Ptuj, je pogodba o prodaji objekta ormoškega hotela bila uradno podpisana prejšnji teden, kupec pa je podjetje Oculus energija, ki ima sedež v Logarovcih. Kot je za radio pojasnil direktor Stanko Kočevar, bo objekt, ki ga bodo povišali za dve nadstropji, namenjen zdravstvenemu turizmu - operacijam in estetski kirurgiji. V štirizvezdičnem hotelu načrtuje 72 ležišč, delo bi naj dobilo okoli trideset ljudi, novi lastnik pa ocenjuje, da bo v projekt treba vložiti okoli pet milijonov evrov. V enem letu bodo izdelali idejno in drugo potrebno dokumentacijo, nato pa pričeli z gradbenimi deli. Kot še je za radio povedal Kočevar, pričakuje, da bo objekt vsebinsko zaživel čez tri ali štiri leta.

Hotel Ormož

Na javni dražbi se prodajata stavbi hotela Ormož


Hotel delo dajal preko 30 zaposlenim

Kompleks je bil sicer zgrajen v dveh fazah, prvotno pa je bil namenjen italijanskim lovcem, ki so hodili lovit čez mejo, na Hrvaško. Prva faza leta 1969 je obsegala kaskadni del, gostilno z nadstropjem ter teraso, druga faza, leta 1980, pa vmesni gospodarski del, recepcijo ter spalni del v nadstropju in veliko restavracijo. Stavba ima štiri etaže, pritličje, dve nadstropji in mansardo. V letu 2008 je bila stavba posodobljena in v celoti obnovljena kuhinja ter plinska instalacija, elektrika, vodovod, odtoki, talne in stenske obloge. A se stavba v zadnjih letih ni uporabljala, zato je potrebna temeljite prenove.

Za lastne potrebe je imel hotel zagotovljena tudi parkirna mesta, spadal pa je v kategorizacijo mestni hoteli dveh zvezdic. Hotel je razpolagal s fizičnim gostinskim lokalom, recepcijskim delom, spalnim delom, veliko restavracijo, kuhinjo, banketno sobo, lovsko sobo, malo restavracijo ter ladjo in zunanjo teraso. V kaskadnem delu so sobe preurejene v pisarniške prostore, ki so bile namenjene oddajanju v najem, spalni del pa ima 66 ležišč v 36-ih eno in dvoposteljnih sobah.

Hotel je vsa leta obratovanja dajal delo preko 30 zaposlenim.

Od zaprtja hotela so se sicer pojavljale različne ideje o ponovni oživitvi hotela, ena izmed teh iz leta 2014 je predstavljena tudi v spodnjem videu.


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo