Sprejem športnikov leta 2010 pri županji

Naj športniki 2010 na sprejemu pri županji Občine Ljutomer mag. Olgi Karba

Dejan Razlag, petek, 21. januar 2011 ob 15:20
Športniki na sprejemu

Športniki na sprejemu

Včeraj, pred podelitvijo priznanj, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba v županatu Mestne hiše sprejela najboljše športnike leta 2010. Županja je športnikom podelila monografijo Ljutomera, nato pa so skupaj s predsednikom Športne zveze Ljutomer Alojzem Vogrincem in sekretarjem Brankom Žnidaričem s športniki poklepetali o preteklih izjemnih dosežkih, ki so za naše male kraje pravi fenomen ter se ozrli v našo športno prihodnost.

Športna zveza Ljutomer združuje 48 športnih društev pod okriljem katerih deluje preko 4.000 športnikov. Med njimi so posamezniki kot so Urška Potočnik, članica Judo sekcije pri TVD Partizan Ljutomer, ki je med drugim osvojila bronasto medaljo na Mladinskih olimpijskih igrah v Singapurju in ima status športnice perspektivnega razreda, Mihaela Čirič, članica Rokoborskega kluba KD Finančna točka iz Ljutomera, ki je osvojila 3. mesto med članicami v sambu (mlada borilna veščina) ter 3 prva mesta na velikih medarodnih turnirjih, Andrej Gorjak, kapetan TOP-GUN pri Športnem društvu Strelec Grlava, s katerim je osvojil tretji zaporedni naslov državnih prvakov, Janko Sagaj, član Kasaškega kluba Ljutomer, ki je v letu 2010 izvedel 42 štartov in dosegel 11 zmag, Jan Žibrat, ki je osvojil 2 bronasti medalji na mladinskem evropskem prvenstvu v namizniem tenisu ter vsi ostali, ki so včeraj dobili priznanja. Seznam vseh si lahko ogledate tukaj.

V sproščenem pogovoru so športniki delili občutke s prisotnimi ob doseganju vrhunskih rezultatov, županja in predstavnika ŠZ Ljutomer so povdarili pomembnost lanske pridobitve za nadaljnji razvoj športa pri nas - Športno-izobraževalnega centra (ŠIC) Ljutomer, pogovor pa je nanesel tudi na drug športni projekt - Športno-rekreacijski center (ŠRC) Ljutomer, kjer nekoliko težav povzroča električni vod čez predvideno lokacijo centra, saj že sama premestitev le-tega lahko stane več 100.000 evrov, stanje občinskega proračuna pa v tem trenutku ni ravno vzpodbujajoče.

Po sprejemu je sledila slavnostna podelitev priznanj v Hotelu Jeruzalem.


Več v Šport

Slovenska bakla v Ljutomeru

Slovenska bakla že ta teden v Prlekiji

ponedeljek, 15. april 2024 ob 16:15
Meteorplast ŠIC bar U15

Meteorplast ŠIC bar U15 državni podprvak

ponedeljek, 8. april 2024 ob 09:29