Snega ni, so pa zvončki in trobentice

Po napovedih vremenoslovcev, se bo v sredini tedna ohladilo, pihal bo severnik, nastajale pa naj bi snežne plohe

Prlekija-on.net, nedelja, 2. februar 2020 ob 15:28
Zvončki in trobentice v Prlekiji, 2. februarja 2020

Zvončki in trobentice v Prlekiji, 2. februarja 2020

Tudi letošnja zima ni dosti drugačna, kot zime v zadnjih letih. Snega ni, v zadnjih dneh pa so bile temperature celo okoli 15 stopinj C, tako da v naravi že cvetijo zvončki, ki smo jih te dni lahko zasledili že marsikje v Prlekiji. To sicer ni nič nenavadnega, zvončki cvetijo od februarja do aprila in so eni izmed najbolj znanih znanilcev pomladi.

Zadnja leta smo zvončke vedno lahko videli že ob koncu januarja ali v začetku februarja, ni pa bili niti redko, da smo jih lahko zasledili že tudi kmalu po novem letu.

Temperature do 15 °C, v sredo možne snežne plohe

Vremenoslovci napovedujejo, da bo popoldne pretežno oblačno, proti severu in vzhodu pa bo deloma jasno z zmerno oblačnostjo. Še bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 15 °C.

V ponedeljek bo na severovzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugod bo delno jasno. Še bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, v severni Sloveniji okoli 0, najvišje dnevne od 10 do 15 °C.

V torek bo oblačno, ob prehodu hladne fronte bo občasno deževalo. Ohladilo se bo, pihati bo začel severni veter. V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo snežne plohe. Še bo pihal severnik.

Zvončki in trobentice
Zvončki in trobentice v Prlekiji, 2. februarja 2020


Več v Narava