Mladoletniki vlamljali v avtomate in blagajne

Skupno jih bodo ovadili zaradi suma storitve 13 kaznih dejanj

Prlekija-on.net, torek, 11. februar 2020 ob 14:37
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Maribor I so 4. 2. 2020, na podlagi predhodno zbranih obvestil in dokazov, odvzeli prostost in pridržali dva mladoletna osumljenca, stara 16 in 17 let z območja Maribora. Utemeljeno ju sumijo storitve večih kaznivih dejanj vlomov v avtomate in prostostoječe blagajne, storjene na območju mesta Maribor, v času med 30. 10. in 26. 12. 2019.

Pri nadaljnjem zbiranju obvestil so ugotovili, da sta osumljena v sostorilstvu še z enim mladoletnim osumljencem, v navedenem času izvršila več kaznivih dejanj vlomov in tatvin na območju mesta Maribor. Tako so na območju Policijske postaje Maribor I izvršili vlom v blagajno recepcije hotela, vlomili v avtomat za tople napitke iz katerega so odtujili denar ter dvakrat vlomili v avtomat s pijačami.

Izvršili so tudi dve tatvini električnih skirojev iz preddverja enega izmed hotelov, za kar bodo policisti Policijske postaje Maribor I, zoper vse tri mladoletne storilce podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Skupno jih bodo ovadili zaradi suma storitve 13 kaznih dejanj.Več v Črna kronika