Kako obdržati moškega… (nasveti razvpite grofice iz Londona, ki vam vsekakor pridejo prav)

Drage ženske, moškim je treba laskati. Povedati jim, kako so čudoviti in kako ste navdušeni nad njimi. Brez spogledovanja in dvoumnih namigov ne gre. Z besedami, ki so zamotane v vato, ne, raje v stiropor, jim morate povedati, kako si jih želite.

Svetlana Oletič, nedelja, 16. februar 2020 ob 08:41
Nasveti razvpite grofice iz Londona, ki vam vsekakor pridejo prav

Nasveti razvpite grofice iz Londona, ki vam vsekakor pridejo prav

Zelo blizu mi je razmišljanje dr. Vesne Vuk Godine, posebej, ko govori o ženskih in moških zadevah: »V vseh družbah imajo ženske moč in ena od njihovih osrednjih moči je upravljanje s spolnostjo moškega. To je dejstvo ne glede na to, ali nam ustreza ali ne.« Se pravi, da lahko to zanikate, se s tem strinjate ali pa ne, dejstvo pa obstaja dejstvo.

A res niste nikoli »kaznovali« vašega izbranca ali mu dali jasno vedeti, da bo tako, kot ste vi rekli? V obratnem primeru se mu obeta suša... Za žensko to ni poseben problem: vzdržati se, razen za tiste, ki resnično uživajo v tem, a teh je zelo malo. Za moškega, na žalost pa. To je kar velik problem. Za to je poskrbela biologija in zakoni genetike o nadaljevanju človeške vrste. A ste že slišali o tem, da je v ljubezni in v vojni vse dovoljeno. Čisto vse. Za nič na svetu se vam ni treba počutiti nerodno (govorim predvsem o ljubezni - se razume).

Za nami je valentinovo. Enačim ga z rdečimi srčki na vseh mogočih in nemogočih mestih, z ogromnim številom bombonjer in čokoladic, spet s srčki; z baloni in cvetličnimi šopki. Kič, kič, kič...Naj bi to bil izraz ljubezni. Če drugi tako mislijo, naj bo.

Nasveti razvpite grofice

»Tisto o ljubezni, ki je »potrpežljiva« in »dobrotljiva« so navadne oslarije. Ljubezen je kot Visoka pesem. Je ljubosumje in plamen in narasle reke. Je vse, kar golta...Ljubezen je čudovito trpljenje« Julie Anne Long »Izpoved razvpite grofice«.

To knjigo mi je prinesel mož iz knjižnice in sem mu razočarana nad takšnim njegovim izborom rekla: »Saj veš, da ne maram lahkega branja...« Ampak nisem imela nobene druge knjige za brati. Brez knjige pa ne morem zaspati, tako kot nekateri dojenčki ne morejo zaspati brez slepe dude. Ne da bi me knjiga tako očarala, ampak notri sem našla kar nekaj zanimivih stvari oziroma nasvetov kurtizane iz Londona, ki pridejo vsaki ženski še kako prav. Mogoče nekateri pričakujejo kakšne seksualne podrobnosti. Moram vas razočarati. Jih ni. Glavna junakinja je odlično razumela psihologijo moških, lahko jih je prebrala in na ta način obvladovala.

»Najverjetneje je bolj kot vse druge ženske v Angliji vedela, kako moškemu zlesti pod kožo, pa če je šlo za notranjega ministra ali pa škotskega kralja ali pa navadnega rudarja: z laskanjem, začinjenim s spogledovanjem in dvoumnimi namigi«.

Se pravi, drage ženske, moškim je treba laskati. Povedati jim, kako so čudoviti in kako ste navdušeni nad njimi. Brez spogledovanja in dvoumnih namigov ne gre. Z besedami, ki so zamotane v vato, ne, raje v stiropor, jim morate povedati, kako si jih želite. Seveda ni na prvo žogo. Naj se ubadajo s tem in mislijo, kaj ste že hoteli povedati. V primeru, če ne bodo vsega razumeli, bodo začutili. Ne pozabite na efekt bumeranga, malo se jim približajte, potem pa igrate ravnodušje in jih pustite zmedene. Da ne bodo nikoli vedeli, pri čem so. Morajo se zavedati, da jim lahko pobegnete, kdaj si to zaželite. Naj se za vas borijo, da se to ne zgodi.

»Nekatere od najslavnejših kurtizan niso bile, kako bi rekla, privlačne v tradicionalnem pomenu te besede. Šarm je srž, bistvo, ne zunanja podoba.«

Te besede ste že slišale verjetno velikokrat. Sama sem popolnoma prepričana v to. Če se ženska, ki je daleč od lepotnih idealov, dovolj potrudi in se lepo uredi ter sama potem začne verjeti, da je privlačna, lahko postane magnet za moške. Med tem mora zagotovo obvladati mimiko telesa, biti dovolj sproščena in zgovorna ter znati smejati njihovim šalam, tudi se ji zdijo brezzvezne. Nasmeh dela čudeže. Posebej, če je namenjen ta pravemu.

»Verjemite v lastno privlačnost, pa boste zažareli. Moški vas bodo obletavali kot vešče luč.«

»Bodite taki, kot ste. In če se boste osredotočili na to, da v vsakem moškem najdete občudovanja vredno lastnost, in če boste poskrbeli, da to vedo, se jim boste zdeli osupljivi. Borili se bodo za vašo pozornost. Lahko se vam zgodi, da boste imeli preveč izbire. Lahko se vam zgodi, da jih boste videli v drugi luči, in lahko se vam zgodi, da se boste zaljubili v lastnost, ki je prej sploh niste opazili.«

Moške premalo pohvalimo

To je tisto. A se vendar zavedate, da svoje moške premalo pohvalite? Ker se vam zdi, da m o r a j o narediti to in ono: zamenjati gume na avtu, kupiti špecerijo, paziti na otroke, ko vas ni doma. Saj je res. Vi naredite ogromno in čisto logično se vam zdi, da morajo tudi oni narediti nekaj. Čeprav ženske delajo vse to, ker je v njihovem genskem zapisu vgrajena skrb za družino, pri moških tega na žalost ni. (Obstaja pa genski zapis, da morajo oploditi čim več samic...) Skrbi za družino in otroke se morajo naučiti, oziroma to je na vaših plečih, da jih naučite. Kot recimo ženske se morajo naučiti doživljati vrhunec, ker tega tudi ni v njihovem genskem zapisu... Zato, ker ste jih to naučili, jih je treba še tudi pohvaliti. Kot otroke v šoli. Vedno jih moramo spodbujati in pohvaliti. Največkrat delamo pa ravno obratno. Sama nisem nič ni boljša od drugih. Večkrat pozabim na to. Kaj naj rečem, hvala, ker si prinesel kruh iz trgovine. V redu, poskusila bom. »Lepo, da si se spomnil, da nam je že zmanjkalo kruha, dragi.« Malo je za šalo malo pa zares. Res je težko včasih koga pohvaliti, že težje svojega bližnjega.

Honoré de Balzac je nekoč izjavil: »Ženska mora pripadati tistemu moškemu, ki jo bo rešil njenih problemov.« Mislim, da to ni mogoče. Vsaka ženska v primeru, če ne bo imela svojih problemov, si jih bo izmislila sama. Celo takrat, ko bo finančno preskrbljena in ji ne bo treba skrbeti za družino, se bo ubadala s tem, da je ne sprejemajo prijateljice in opravljajo za njenim hrbtom; da ji frizerka ni dobro zlikala lase, maserka je bila preveč groba in jo sedaj boli hrbet; polnilo za ustnice ne izgleda tako dobro, kot je mislila, da bo; in da umetni nohti se ji prehitro zlomijo in nima več časa za pedikuro, ker ima ure klavirja.

Tako da, dragi moški, ne ubadajte se s tem, da bi zadovoljili svojo žensko, ker je itak nikoli ne boste. Ne pozabite pa ji kupiti nekakšno kičasto darilo za valentinovo, ker v nasprotnem primeru vam bo zamerila za vse večne čase. Čeprav vam bo stokrat rekla, da ji ni treba nič kupiti, morate to narediti. S tem bo dobila občutek, da je ljubljena...mogoče bo to celo poslikala in dala na fb. Naj tudi drugi vidijo, kako jo ima njen dragi rad, njen dragi pa bo med tem raziskoval spletne strani s sumljivo vsebino.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.


Več v Kolumne in komentarji

Svetovni dan oživljanja na Grlavi

Minil je svetovni dan oživljanja!

četrtek, 27. oktober 2022 ob 13:05
Miha Deželak nam je prinesel nagrado

Miha Deželak nam je prinesel nagrado

nedelja, 1. avgust 2021 ob 08:47