Atleti iz regije ob Muri odlični na državnem prvenstvu

Tjaša Žalig je zmagala v teku na 400 in 1500 metrov, Miha Žalig v skoku v višino in skoku v daljino, Matej Temlin na 60, 400 in 3000 metrov ter Zdravko Mauko - Magi v skoku v daljino in bil drugi v šprintu na 60 metrov

Prlekija-on.net, nedelja, 16. februar 2020 ob 19:56
Atleti iz regije ob Muri so bili uspešni

Atleti iz regije ob Muri so bili uspešni

V Češči vasi pri Novem mestu je potekalo 16. odprto državno prvenstvo v atletiki za veterane. V novi atletski dvorani v kateri je tudi najsodobnejši kolesarski veledrom v jugovzhodni Evropi, so tekmovali atleti veterani, stari od 35 do 85 let v kategorijah po 5 let. Najstarejša tekmovalca med več kot 220 atleti iz petih držav sta bila Slovenca, Mira Puhar 81 let iz Kopra in Marko Sluga 85-letni atlet iz Maribora, ki je bil uspešen tekmovalec že v članski konkurenci.

Štirje atleti iz regije ob reki Muri so odlično nastopili. Tjaša Žalig iz Murske Sobote je zmagala v kategoriji Ž 35 v teku na 400 in 1500 metrov. Miha Žalig iz Murske Sobote je v kategoriji M 35 zmagal v skoku v višino in skoku v daljino. Matej Temlin iz Murske Sobote je v kategoriji M 45 osvojil tri prva mesta, na 60, 400 in 3000 metrov. Zdravko Mauko - Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci je v kategoriji M 60 osvojil 1. mesto v skoku v daljino in bil drugi v šprintu na 60 metrov. Med štirimi nastopajočimi atleti v kategoriji M 60 je zmagal Albert Šoba iz Ljubljane, trener atletov AD MASS in nekdanji odličen atlet v članski kategoriji.

Še zanimivost, ki se lahko zgodi vsakemu. Med vožnjo na tekmovanje je Magi obstal v koloni vozil zaradi hude prometne nesreče v naselju Debro pri Laškem, kjer ni bilo izhoda iz kolone. Tako je zamudil na start teka na 60 metrov z ovirami, kjer je bil prijavljen, saj je vsak tekmovalec lahko nastopil v treh disciplinah. Zanimivo je še omeniti, da so vsi štirje atleti pedagoški delavci. Matej matematik računalničar, Tjaša, Miha in Zdravko pa profesorji športa.

Vsi štirje in še tekač Dejan Preindl iz Bratoncev, bodo nastopili na balkanskem dvoranskem prvenstvu, ki bo 7. in 8. marca v atletski dvorani na Banjici v Beogradu.



Več v Šport