Na pustno soboto v lokal prišel s sekiro in razbil šank

Neznanec je s sekiro prišel v gostinski lokal v Središču ob Dravi ter razbil inventar v lokalu

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. februar 2020 ob 11:02
Moški je prišel v lokal s sekiro in razbil inventar

Moški je prišel v lokal s sekiro in razbil inventar

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 21. februarja, ob 7.05 so vozniku vrnili začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero mu je bilo odvzeto dne 19.2.2020.

Ob 09.00 uri je občan naznanil tatvino torbice z vsebino, katera je bila izvršena na območju PP Maribor I in bo zadeva odstopljena krajevno pristojni PP Maribor I.

Ob 09.25 so v Pavlovcih kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je potekla veljavnost registrskih tablic. Vozniku je bil kot odgovorni osebi pravne osebe izdan plačilni nalog, zoper pravno osebo pa sledi hitri postopek pri prekrškovnem organu PP Ormož.

Ob 12.04 uri so bili obveščeni o travniškem požaru v naselju Lahonci, kjer so ugotovili, da je zgorelo cca. 50 m2 podrasti ob gozdu. Materialna škoda ni nastala in so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom. Ob 16.10 so hrvaškim policistom vrnili sedem tujcev, kateri so bili prijeti dne 20.2.2020 pri ilegalnem prehodu državne meje.

Ob 15.45 so obravnavali kaznivo dejanje tatvine ključev in bo zoper neznanega storilca podana kazenska ovadba. Ob 16.54 uri so bili obveščeni o intervenciji gasilcev PGD Ormož na parkirišču v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do izlitja olja iz parkiranega vozila, zato so gasilci madež sanirali. Materialna škoda ni nastala.

Ob 18.00 uri so v azilni dom odpeljali dva tujca, katera sta bila prijeta pri ilegalnem prehodu državne meje dne 20.2.2020. Ob 18.30 uri so k dežurnemu preiskovalnemu sodniku OS na Ptuju privedli storilca kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, kateri je bil prijet pri storitvi dne 20.2.2020. Zoper osumljenca je bil odrejen pripor.

Ob 19.28 uri so v Krčevini obravnavali dogodek, kjer je voznik osebnega vozila trčil v srno. Od ogleda so odstopili.

V soboto, 22. februarja, ob 11:46 so bili obveščeni, da je na lokalno cesto v naselju Zagorje padlo drevo in močno ovira promet. Na kraju so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Koračice drevo odstranili iz vozišča.

Ob 13:40 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v naselju Središče ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je neznani voznik osebnega avtomobila znamke RENAULT, zelene barve, med vožnjo zaletel v pred seboj vozeči avtomobil in odpeljal s kraja. Dogodek so zaključili z uradnim zaznamkom.

Pes pokončal srnjaka

Ob 14:52 uri so bili obveščeni, da je pes na območju Lahoncev v lovišču pokončal srnjaka. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper lastnika psa podali predlog drugemu prekrškovnemu organu zaradi kršitev določil Zakona o lovstvu in divjadi.

Ob 16:40 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Središče ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila udeležena voznica osebnega avtomobila in voznik kmetijskega traktorja. V trčenju je nastala manjša materialna škoda ter so v skladu z določili Zakona o pravilih cestnega prometa odstopili od ogleda.

V lokalu razbil inventar

Ob 16:42 uri so bili obveščeni, da je neznanec s sekiro prišel v gostinski lokal v Središču ob Dravi ter razbil inventar v lokalu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je oseba prišla v gostinski lokal ter poškodovala točilni pult in stekleno steno. Sprejet je bil predlog za pregon ter odstop od pregona za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

Ob 22:10 so izven naselja Hajndl obravnavali prometni dogodek, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno.

V nedeljo, 23. februarja, ob 10.03 so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom na Hardeku. Neznani voznik, neznanega vozila je trčil v ograjo podjetja in s kraja odpeljal. Po zbiranju obvestil so izsledili voznico osebnega avtomobila, katera je povzročila prometno nesrečo in s kraja odpeljala. Zoper kršiteljico sledi hitri postopek.Več v Črna kronika